Menü

A magnézium hiány árulkodó jelei

A legtöbb szakember bele sem veszi a magnézium státusz meghatározását a vérképbe. Ezért az orvosok nagy része nem is tudja, ha a páciense magnéziumhiányos. Továbbá több betegségért lehet felelős, mint bármelyik egyéb tápanyag. Mivel a magnéziumhiány fölött általában átsiklanak, több millió amerikai szenved értelmetlenül. Vagy a tüneteiket drága gyógyszerekkel kezelik, miközben magnéziumpótlással meggyógyulhatnának. A magnézium a testünk egyik legfontosabb ásványi anyaga.

Manapság milliók szenvednek magnéziumhiánytól, anélkül, hogy tudnának róla."Miért vagyok vízhiányos és szomjas, miközben sok vizet iszom?" A szomjúság nemcsak a vízhiányt jelezheti, hanem azt is, hogy valaki nem kap elég tápanyagot. Hiánya megzavarja az alvást is, amely létfontosságú. Változatos étrenddel könnyen fedezhetjük a javasolt napi igényünket. Fogyasszunk minél több teljes kiőrlésű gabonát, magvat, hüvelyes és zöld leveles zöldséget. A javasolt napi bevitel felnőtt nőknél 320 mg, férfiaknál pedig 420 mg. Túladagolása hasmenéshez vagy más emésztési panaszokhoz vezethet.

Tünetei:

A só kívánása, a szénhidrátéhség és szénhidrát intolerancia, (különösen csokoládé).

Magnéziumra a testünk minden sejtjének szüksége van, beleértve az agysejteket is. feszültek, zajérzékenyek, könnyen felizgathatók, aggodalmasak, és ellenségesek. Ha a hiány súlyosabb és hosszan tartó, akkor rángások, remegés, rendszertelen pulzus, idegesség, izomgyengeség, láb és lábfej görcsök alakulhatnak ki.

Súlyos magnéziumhiány esetén az agy különösen érintett. Homályos gondolkodás, zavarodottság, kifejezett depresszió, és még nagyrészt a hallucináció is ennek a következménye. A B6 vitaminnal (pyridoxin) együtt, a magnézium segít csökkenteni és feloldani a kalcium foszfát veseköveket.

Általános tünetek:

Fizikai és mentális fáradtság, szem alatti rángás, feszültség a hát felső részében, a vállban és a nyakban, fejfájások, alacsony energia szint, gyengeség, idegesség, szorongás, alvásképtelenség, a csontok gyengülése, abnormális szívritmus, extrém szomjúság, extrém éhség, gyakori vizelés, száraz, viszkető bőr, folyamatos vagy visszatérő bőr-, fogíny-, hólyag-, vagy hüvelyi gombafertőzés

De álljunk csak meg egy pillanatra! Nem ugyanezek a cukorbetegség jelei? A magnéziumhiány rokon értelmű a cukorbetegséggel, és szinte minden szív- és érrendszeri probléma gyökere. Szakértői vizsgálatok közvetlen bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a nagyobb magnézium bevitelnek hosszú távú védő- és rizikócsökkentő hatása lehet. Ezért is figyeljünk erre nagyon tudatosan!

szerző: Udvari Fanni

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?