Menü

Mert adni jó

Tökre közhely tudom, de gondolj csak bele, mennyit számítana, ha többen, sokkal többen tennénk valamit értük! Sokkal többen vinnénk meleg takarót, plédet, tápot, bármit! Kutyamenhelyen jártunk.

Nem először persze, hiszen szokásunk már a családdal, csak mindig másik menhelyet látogatunk meg a fiaimmal, s viszünk kutyatápot, meleg plédeket, otthon feleslegessé vált használt takarókat. Mi lakótelepen élünk, sajnos soha nem volt kutyánk, de átérzem az állattartás felelősségét, a gondoskodás fontosságát. Ők is olyanok, mint a gyerekek. Családtagok. Velük is foglalkozni kell. Aki nem érzi belül ennek lényegét és hatalmas felelősségét, az könyörgöm ne vállaljon állatot, aki viszont szívén viseli a kis négylábúak sorsát, fogadjon örökbe állatot menhelyről, vagy legalább látogasson el lakóhelyéhez legközelebbi menhelyre, vigyen adományt, segítsen, mert a sok apró gesztus és kedvesség nekik őrületesen sokat számít. Ami neked otthon felesleges, nekik kincs. Biztos találsz otthon olyan holmit, amivel te is támogathatod a mentett, gazdátlan kutyákat.

Nagy segítség lehet a használt, de tiszta pléd, törölköző, ágynemű huzat, lepedő, pokróc, ágytakaró (párna, paplan nem, mert ezt szétrágják a kutyusok). Jól jön a rizs, tészta, levespor, leveskocka (akár nemrég lejárt szavatosságúak is). Jól jön a használt teniszlabda, kutya-macska játék, plüssállat. Feleslegessé vált nagy méretű lábasokat is elfogadnak, vagy akár kutyaházakat. Bármit vihetsz, amit kennelek építéséhez lehet használni. Baba fürdető kád vagy vödör is segítség. Kutyajátékok, pórázok, nyakörvek, hámok, bármilyen megmaradt állatgyógyászati szerek, samponok, kutyagallér. Vidd, ha van! Jól jönnek a tisztítószerek, gumikesztyűk, zacskók, zsákok minden mennyiségben, ezenfelül kutyatáp, kutya szalámi, konzerv, vagy bármilyen kutyaeledel, illetve pénzbeli támogatás. Ez rengeteg dolog!

Gyűjtőpontokról és lakóhelyünkhöz közeli állatmenhelyekről az interneten lehet tájékozódni. Nagyon sok helyen lehetőség van az állatok sétáltatására is, szívesen veszik a segítséget!

Amikor a fiainknak tavaly először vetettük fel az ötletet a férjemmel, meglepően lelkesen fogadták, nagyon szívesen mentünk a megyeszékhelyünk egyik állatmenhelyére és vittünk adományt. Máskor megengedték, hogy sétáltassuk a kiskutyusokat, örömmel fogadták a segítséget és télen a meleg holmit, ételt. Ahol tegnapelőtt jártunk, - Siófokon - 160 kutyus volt, s sajnos az év végi őrült és véleményem szerint teljesen felesleges és meggondolatlan, veszélyes petárdázások, olykor félelmetes tüzijátékok csak még több állatot riasztanak el otthonukból, ahová sokan már nem találnak haza. Remélem a fiaimnak is jó példát tudunk ezzel mutatni, s másoknak is, hogy összefogjanak, s segítsenek.

Sajnos nagyon sok gazdátlan kutya van az országban, legyünk hálásak azoknak, akik erre áldozzák minden szabadidejüket. Köszönet nekik!

Felnőtt társasjátékok II. avagy ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani?

Ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani? – tettem fel a kérdést az előző, felnőtt társasjátékokkal foglalkozó cikkemben. A folytatásban be is mutatok néhányat a legnépszerűbbek közül!

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha szétnézünk a piacon, bizony látni, milyen jópofa felnőtt társasjátékokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk felnőtteknek való társasokat. Ötletes, kreatív, szórakoztató!

Mit sportolhatnak a cukorbetegek?

A cukorbetegek egyik legfontosabb feladata, hogy a vércukorszintjüket ideális szinten tartsák, azonban tévedés azt gondolni, hogy a sport veszélyt jelent erre az állapotra. Mindössze be kell tartani az alapvető és legfontosabb szabályokat. De milyen mozgásformát választhatnak a cukorbetegek?

Tippek megtakarításhoz

Bármit hoz az élet egy kis megtakarítás soha nem jön rosszul, ezért érdemes félretenni amikor több jön be, mint folyik ki.

Legyen végre a vízilabda nyári sport!

Régen még mozgalom is indult azért hogy a vízilabda, nevéhez is jellegéhez méltóan valóban nyári sportág legyen. Most újra hallani a hangokat, a koronavírus járvány miatt július közepén újrakezdett magyar vízilabda élet kapcsán. De vajon lesz e valaha igazán nyári sport a vízilabda, és vajon most miért nem az?