Menü

A nemet mondás gyümölcse

Miért fontos ez az akaratnyilvánítás szempontjából?

Tudnunk kell elsősorban mit akarunk, hova szeretnénk eljutni és a lehetséges irányok milyen hátrányokkal, előnyökkel járnak! A nemet mondás előfeltétele az, hogy tisztába legyünk azzal, hogy melyik utat választjuk. Világos célok nélkül élni olyan, mintha egy kis ladikban ülnél a tengeren, vitorla vagy kormánylapát nélkül. Lehet, hogy nagyjából tudod, merre szeretnél menni, de minden egyes reggel más irányba indulsz el. Nyugodt napokon úgy érzed, nincs semmi gond azzal, hogy sodródsz. De ha lecsap a vihar, és elkezdi dobálni a csónakodat, úgy érzed, elveszítetted az irányítást. Majd, mikor a felhők elvonulnak, elveszettnek érzed magad és már nem tudod többé merre is akartál menni. Úgy gondolom a céljaink megvalósításához nem elég a tudás, tettre is szükségünk van. Nap, mint nap, lépésről lépésre haladjunk, foglalkozzunk vele, ne engedjük, hogy a hullámok magával sodorjanak minket! Hogyha ezek kiegyensúlyozottan működnek, a reggelünket úgy kezdtük, hogy átgondoltuk mit akarunk megvalósítani, akkor nem fog gondot okozni például egy buli meghívás elutasítása.

Mikre mondj nemet?

1. MONDJ NEMET A TÚLHAJTÁSRA – IGEN, ELÉG VOLT ENNYI A MAI NAPRA.

Vannak fizikai korlátaid, és nem lehet állandóan feszegetni őket, mert annak meglesz a böjtje. Figyelj a jelekre, hogy mire van szüksége a szervezetednek! A túlhajtás stresszt generál, ami pedig gátol abban, hogy jól teljesíts.

2. ÍRD ÖSSZE MIKRE MONDASZ NEMET!

Ezáltal a magabiztosságodat is gyakorlod, ráadásul időt is spórolsz a gondolkodásban.

3. IKTATSD KI AZ ENERGIAVÁMPÍROKAT!

A leggyorsabb „villámhárító” módszerek a távolságtartás, a megfelelő légzés és az energiánk blokkolása. Ha észreveszed, hogy egy energiavámpírral van dolgod, próbáld meg növelni a köztetek lévő fizikai távolságot. Ha teheted, minél előbb lépj ki a helyzetből, az „Örülök, hogy találkoztunk, de most mennem kell!” típusú. udvarias kitérő általában beválik.

4. ITT A VÉGE AZ IDŐPOCSÉKOLÁSNAK!

Ha őszintén önmagunkba nézünk, sokan tapasztalhatjuk azt, hogy észre sem vesszük, de ülünk otthon kezünkben a telefonnal és már megint elment egy óra. Elfecséreltük feleslegesen a drága időnket például arra, hogy más életét nézegettük a facebookon. Vess véget ennek és próbáld tudatosan használni a kütyüket, szelektáld az oldalakat!

5. MENS SANA IN CORPORE SANO - // ,,ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK” //

Fontos, hogy olyan ételekkel tápláljuk testünket, amely a belső harmóniák kialakítását segíti elő. Hiszen az étel nem csak fiziológiai szükséglet. Egy ember hajáról, bőréről sugározni tud, hogy egészségesen táplálkozik. Milyen ételekre mondasz nemet? Ezt nem is kell részletezni… Az a pár kocka csoki az esti kedvenc filmed mellé, hosszú hetek alatt rengeteg kalóriává adódik össze. . Helyette mozogjunk minden nap, ne sajnáljuk az időt magunktól!

6. AZ IDŐHÚZÁSTÓL MEGSZABADULNI MEGVÁLTÁS LEHET

Halogatni könnyű és egyszerű (látszólag), de nem kifizetődő. Ha fáradt vagy, pihenj, de úgy igazán. Ha pedig akad dolgod ne a lustaságot válaszd, hanem hajrá! Könnyű kifogásokat keresni, az a helyzet, hogy neked kell tenned azért, hogy most máshogy legyen. Nem mindig egyszerű, sokszor eluralkodhat a semmihez nincs kedvem érzés, viszont ilyenkor ne a jelen pillanatra fókuszálj, hanem arra, hogy milyen elégedettség érzés fog átjárni, ha legyűröd a feladatot!

Tehát a nemet mondás, a nemet tanulás egy nagyon fontos lépése a személyiség fejlődésnek. Aki a varázsszó kimondására képes, az azt mutatja, hogy felnőtt módon tud kiállni önmagáért. Akkor vagy önazonos, ha érzéseid, tetteid és gondolataid összhangban vannak, egységet képeznek. Ez azonban nem ilyen könnyedén jön. Munkálkodni kell rajta, ne feledd egy nem az neked egy igen!

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.