Menü

Advent előtti kézműveskedés

Mindannyiunk szíve megdobban kicsit, mikor a karácsonyi dekorációk mellett elhaladunk az áruházakban, vagy amikor felcsendül egy karácsonyi dal a közelünkben, még akkor is, ha ez történetesen mind november elején történik. Persze, utána rögtön emlékeztetjük magunkat, hogy mennyire felesleges ez a giccses készülődés, és hogy ez nagyon korai. De sok mindenhez nincs korán. Például, ha valaki ajándékozik a családon belül, akkor pár dolgot már ilyenkor is beszerezhet, hogy ne egyszerre kelljen gondolkodnia, és anyagilag se egyszerre terhelje meg. És kiváló ez az idő arra is, hogy néhány dolgot mi magunk elkészítsünk.

Ha valami személyesebb ajándékot adnánk, akkor csinálhatunk saját kezűleg képeskönyvet. Ehhez egy keményfedeles jegyzetelő könyvre lesz szükségünk, egy kis (vagy inkább sok) ragasztóra, és általunk nyomtatott fényképekre. A képek fölé és alá kedves vagy vicces szövegeket írhatunk színes tollakkal, így még személyesebbek lesznek a beragasztott képek. Ennek biztosan örülni fognak, és ha időben elkezdjük, valószínűbb, hogy be is fejezzük.

Készíthetünk kuponfüzetet is, bár ez nem vesz igénybe túl sok időt és energiát, de nagyon kedves ajándék válik belőle. Ehhez kartonpapírokat egyenlő, névjegykártya-méretűre kell felvágni, és két sarkán át kell őket lyukasztani. Fontos, hogy a lyuk mindegyik kártyán ugyanott legyen, így tudjuk ugyanis őket összefűzni. Csináljunk legalább 15-20 kupont, amit nálunk lehet beváltani. Ezek élmények, szívességek legyenek, például: 1 alkalmas kirándulás-kupon bárhova, egyszeri ház körüli munkában való segítség, egy esti beszélgetés, stb. A feliratoknak csak a képzelet szabhat határt. Attól függ csupán, hogy kinek szánjuk.

Amit pedig fontos lenne már most elkészíteni, az az adventi koszorú. Egy virágboltban vásárolt, a mi ízlésünknek megfelelő adventi koszorú belekerülhet akár három-négyezer forintba is, míg ha mi magunk készítjük, sokkal kevesebből megússzuk. Sok városban tartanak koszorúkészítő délutánokat, ha ezekre elmegyünk, nagyjából ezer forintnyi költségből megússzuk, de otthon is ugyanez a helyzet. A koszorúalap és a négy egyforma nagyságú gyertya jelenti gyakorlatilag a költség legnagyobb részét. Ezen kívül szükségünk lesz erős drótra vagy vékony vaspálcikára, amivel a gyertyát a koszorúra rögzítjük. Ha rajta van mind a négy, akkor fenyő- vagy műfenyőágakra lesz még szükségünk, amivel feldíszíthetjük a koszorút. Arannyal befújt dióval, mogyoróval, magyallal még szebbé tehetjük, de díszgömböket is rakhatunk rá. Mindezeket ragasztópisztollyal tudjuk legbiztosabban rögzíteni. Garantáltan az ízlésünknek megfelelő koszorút kapunk, ráadásul reálisabb áron.

Ne habozzunk tehát elkezdeni kézműveskedni, hiszen amellett, hogy sokkal személyre szabottabb dolgokat kapunk így, spórolunk is, nem is beszélve arról, hogy ez milyen jó lehetőség a kikapcsolódásra.

Varga Ágnes Kata

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!