Menü

Diéta pasival

Nagyon aranyosnak tartjuk az "apu-testet", de az igazság az, hogy ez csak egy bizonyos szintig cuki, utána lépéseket kell tenniük a férfiaknak ugyanúgy, mint nekünk nőknek, hogy ne hízzanak el, s formában maradjanak. (Megjegyzés: nálunk a sorrend pont fordítva van, mert a jó kondiban lévő férjem olyan sportos, szálkás testalkatú, hogy inkább nekem adja fel a leckét, s nekem kell dolgozni azon, hogy mutassak mellette valahogy)

Nincs mese, bizonyos kor felett edzésre és diétára van szüksége életünk párjának is, de ez persze kényelmetlen nekik, hiszen nem sok kedvük van életmódváltáshoz, diétához. A csirke-rizs kombót még megeszik, de egy idő után az is unalmassá válik.

Egy kis segítség fontos nekik! Hogyan segíthetsz neki abban, hogy újra jó formába jöjjön? Elmentek közösen edzeni. Vásárolsz két kondibérletet vagy elviszed futni, sétálni. Sajnos a közelgő tél és hideg nem kedvez a közös kerékpározásnak, de tavasztól azt is újra beiktathatjuk.

Főzz reform ételeket! Diétájuk nagy részét úgyis mi visszük a vállunkon, s ha már főzünk, főzzük egészségesebb élelmiszerekkel, természetesen olyanokkal, ami átmegy a "pasiteszten", nem furcsaság, íztelen vagy elrettentő számukra. Nem a legszigorúbb vegán ételekkel kell bombázni őket első körben, hanem népszerű, egyszerű megoldásokkal, mint a zab, a természetes édesítő, a mandulatej, a zsírszegény tejtermék, a barnarizs, csirkemell. Nem várhatjuk el, hogy folyton brokkolit egyenek répával, de sokszínűvé tehetjük a csirkét a tányérukon némi rafinériával, kreativitással, új receptek kipróbálásával, ezekkel pedig tele a világháló, csak győzzük olvasgatni.

Az tény, hogy a férfiak könnyebb helyzetben vannak a fogyás tekintetében, nekik elég ha 2 hétig nem esznek chipszet kólával és máris lefogynak 5 kilót, mivel alapból izmosabb a testfelépítésük, több kalóriát égetnek el, 10%-kal gyorsabb az anyagcseréjük. Azonban sajnos óhatatlanul elcsúszhat náluk a diéta itt-ott, ezért kell segíteni párunknak a következő ötletekkel:

- Megfelelő étrendet keressetek, hozzáértő által összeállított edzéstervekkel.

- Fontos, hogy eleget aludjon és kevesebbet stresszeljen, ennek levezetésére mondjuk kiváló megoldás a sport, a közös sport pedig pláne!

- Mutassunk példát. Ha látja, hogy mi mit eszünk, nem hagyunk ki edzést, eleget iszunk és alszunk, előbb-utóbb a példánk ragadós lesz, ami pedig ránk is kihat, s így tudjuk könnyen motiválni egymást. Bízzunk benne, hogy így lesz.

- Ne hagyja ki a reggelit, sem semmilyen más étkezést. Nem okos dolog a szervezet anyagcseréje szempontjából, a következő evésnél ráadásul kétszer annyit fog enni.

- Nincs nasi a tévé előtt, a diétában nincsenek ilyen jellegű jutalomfalatok, egy marék olajos mag, cukormentes tejdesszert vagy egy fehérje shake még belefér, de két zacskó chips, egy tábla csoki, fél üveg mogyorókrém és három zacskó ropi már nem.

Férjemnek rossz hír, de a gumicukor sem.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.