Menü

Badacsonyi bortriatlon

A badacsonyi borvidék pincészetei minden évben megrendezik a Bortriatlon névre hallgató, egy hétvégés eseményét, mely során a résztvevők megkóstolhatják a borászatok bizonyos borait, egységes áron. Ez az esemény családoknak, baráti társaságoknak és pároknak is ideális. Az idei triatlon élményei alapján egész biztos vagyok benne, hogy aki most ellátogat az eseményre, az nem csak egyszeri résztvevő lesz.

A Bortriatlonhoz csatlakozó pincészetek köre igen széles, mindenki talál az ízlésének megfelelő borokat. Maga az esemény Badacsonyban és környékén zajlik, a legtöbb borászat Badacsonyban és Badacsonytomajban van. A játék lényege, hogy hat pincében kérd a kóstolót, amiért pecsétet kapsz az útleveledbe, a hatodik pincében pedig ezeket be tudod váltani egy üveg borra. Ha jól választod meg a sorrendet, akár az ízlésedhez legközelebb álló borból is tudsz hazavinni egy üveggel.

A kóstoló háromféle borból áll, melyből egy-egy decit töltenek ki, némely pincékben fixek a fajták, másokban ki lehet választani, hogy melyik három legyen. A borok mellé általában azok összetételéről, készítéséről, történetéről is hallunk egy rövid tájékoztatót, így azok megízlelése teljesen újszerű élményt nyújt. A túra teljesítésére két nap áll rendelkezésre, a pincék nyitva tartási idejében. Az időpontot a szervezők szabják meg. Az ára pincészetenként ezer forint, melyet a kóstoló végén kell fizetni. Párban is lehet csinálni, akkor az egy deci bort a párosok ketten fogyasztják el, és a végén csak egy üveg bort kapnak ajándékba. Ez a módszer olcsóbbá teszi, ráadásul, aki nem bírná a hatszor három deci bort, még így is élvezni tudja az eseményt.

Az alkoholt nem fogyasztók is társulhatnak a résztvevőkhöz, így például a gyermekes családok is nyugodtan kipróbálhatják magukat, hiszen a legtöbb borászatban szőlőlé, esetleg szörp is van. Némely pincészetek ételkülönlegességekkel, vagy pedig zsíros kenyérrel is készülnek a jó borok mellé. Így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer próbálja ki.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.