Menü

Kend a hajadra, avagy hajpakolások házilag!

Hihetetlenül dús és egészséges, tekintélyes hajkoronával szeretne mindenki rendelkezni, folyamatosan csillogó, rugalmas fürtökkel, ki göndörrel, ki egyenes hajjal, ki szőkén, ki barnán, vörösen, vagy feketén, lehet félhosszú, vagy hosszú, vagy vagány rövid... folytasd kedved szerint a sort. Egy azonban biztos, ha a frizura típusában és színében nem is, abban azonban mindenki egyetért, hogy az egészséges és szép haj vonzó, esztétikus. Nézzünk néhány szépségtippet!

Általában natúr, természetes dolgokat vagyok hajlandó a bőrömre, hajamra kenni, s hajmosások előtt vagy után egy alapos fejmasszázst sem hagyok ki, mindig átmasszírozom a fejbőrömet. A hajmosások után mindig használok pakolást, az egyik legjobb és legtermészetesebb receptem pedig a neten találtam meg, egy egyszerű avokádós massza formájában. Egy érett és puha avokádó kell hozzá, egy evőkanál jó minőségű olívaolaj, egy evőkanál méz és egy kis kókusztej. Amennyiben hullik a hajunk, akkor a krémhez csepegtessünk ricinusolajat.

A banános-mézes pakoláshoz egy érett banánra van szükség, amit csak össze kell turmixolni egy deci langyos vízzel, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen, majd fél óra után mosd meg a hajad.

A tojásos-olívás pakolásnál egy tojáshoz egy evőkanál olívaolajat keverünk, fontos, hogy az olajat, apránként keverjük hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adjunk pár csepp tejet, hogy kenhetővé váljon. Tegyük fel a nedves hajra, és hagyjuk hatni rajta legalább egy órát, majd újra mosd meg a hajad.

A tojás nem csak olívaolajjal jó a hajra, hanem mézzel is. A tojásos- mézes pakolás nagyon száraz hajra való. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet, vidd fel nedves hajra és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezt a pakolást akár éjszakára is fent hagyhatod, és ráérsz csak reggel hajat mosni.

A mézes- olívás maszk is jó hatással van a hajra, Ehhez nem kell tojás, csak három evőkanál méz, ezt keverjük össze három evőkanál olívaolajjal, ennyi a hajpakolás. Minimum félórás hatóidő után mossuk meg alaposan a hajunkat, nem lesz könnyű kiöblíteni, de a hatásért megéri fáradozni ezzel.

A kókuszos hajpakolást még nem említettem, pedig, szót érdemel. A kókusz gazdag fehérjében, B- és C-vitaminban, káliumban, vasban és cinkben is, ezért ennél jobb összetevőt nem is találhatunk, ha száraz a hajkoronánk. Extra szűz olívaolajjal remekül orvosolhatjuk a töredezett hajvégeket, 15-20 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le.

Válassz egyet a természetes kencék közül, vagy akár próbáld ki mindet és élvezd a hatást! Természetesen figyelj oda arra is, hogy mit eszel, hiszen belülről is táplálnod kell a hajhagymákat, hogy szép, egészséges hajat tudjanak növeszteni, enélkül a külső ápolás csak félmegoldás.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.