Menü

Kend a hajadra, avagy hajpakolások házilag!

Hihetetlenül dús és egészséges, tekintélyes hajkoronával szeretne mindenki rendelkezni, folyamatosan csillogó, rugalmas fürtökkel, ki göndörrel, ki egyenes hajjal, ki szőkén, ki barnán, vörösen, vagy feketén, lehet félhosszú, vagy hosszú, vagy vagány rövid... folytasd kedved szerint a sort. Egy azonban biztos, ha a frizura típusában és színében nem is, abban azonban mindenki egyetért, hogy az egészséges és szép haj vonzó, esztétikus. Nézzünk néhány szépségtippet!

Általában natúr, természetes dolgokat vagyok hajlandó a bőrömre, hajamra kenni, s hajmosások előtt vagy után egy alapos fejmasszázst sem hagyok ki, mindig átmasszírozom a fejbőrömet. A hajmosások után mindig használok pakolást, az egyik legjobb és legtermészetesebb receptem pedig a neten találtam meg, egy egyszerű avokádós massza formájában. Egy érett és puha avokádó kell hozzá, egy evőkanál jó minőségű olívaolaj, egy evőkanál méz és egy kis kókusztej. Amennyiben hullik a hajunk, akkor a krémhez csepegtessünk ricinusolajat.

A banános-mézes pakoláshoz egy érett banánra van szükség, amit csak össze kell turmixolni egy deci langyos vízzel, hogy jól kenhető, dús krémet kapj. Ezt vidd fel a benedvesített hajadra, tartsd melegen, majd fél óra után mosd meg a hajad.

A tojásos-olívás pakolásnál egy tojáshoz egy evőkanál olívaolajat keverünk, fontos, hogy az olajat, apránként keverjük hozzá a tojáshoz, mert az csak így tudja felvenni. A sűrű masszához adjunk pár csepp tejet, hogy kenhetővé váljon. Tegyük fel a nedves hajra, és hagyjuk hatni rajta legalább egy órát, majd újra mosd meg a hajad.

A tojás nem csak olívaolajjal jó a hajra, hanem mézzel is. A tojásos- mézes pakolás nagyon száraz hajra való. Egy tojássárgájához keverj hozzá három evőkanál mézet, vidd fel nedves hajra és egy óráig minimum hagyd hatni, de ezt a pakolást akár éjszakára is fent hagyhatod, és ráérsz csak reggel hajat mosni.

A mézes- olívás maszk is jó hatással van a hajra, Ehhez nem kell tojás, csak három evőkanál méz, ezt keverjük össze három evőkanál olívaolajjal, ennyi a hajpakolás. Minimum félórás hatóidő után mossuk meg alaposan a hajunkat, nem lesz könnyű kiöblíteni, de a hatásért megéri fáradozni ezzel.

A kókuszos hajpakolást még nem említettem, pedig, szót érdemel. A kókusz gazdag fehérjében, B- és C-vitaminban, káliumban, vasban és cinkben is, ezért ennél jobb összetevőt nem is találhatunk, ha száraz a hajkoronánk. Extra szűz olívaolajjal remekül orvosolhatjuk a töredezett hajvégeket, 15-20 percig hagyjuk hatni, majd öblítsük le.

Válassz egyet a természetes kencék közül, vagy akár próbáld ki mindet és élvezd a hatást! Természetesen figyelj oda arra is, hogy mit eszel, hiszen belülről is táplálnod kell a hajhagymákat, hogy szép, egészséges hajat tudjanak növeszteni, enélkül a külső ápolás csak félmegoldás.

Kutyák ovisa és szállodája – minden, amit a napközikről és panziókról tudni kell

Ha valaha is előfordult, hogy egész nap dolgozott, és közben azon gondolkodott, vajon mihez kezd otthon egyedül a kutyája, akkor érdemes megismerkednie a kutyanapközi és kutyapanzió szolgáltatásokkal. Ezek a lehetőségek kifejezetten azoknak a gazdiknak szólnak, akik szeretnék biztosítani kedvencük számára a megfelelő gondoskodást és társaságot akkor is, amikor éppen nem tudnak velük lenni.

„Hygge” – a dánok boldogságának egyik kulcsa

Ahány nép, annyi szokás, legyen az gasztronómia, orvoslás, vagy életfelfogás. A dánok ezutóbbiban kifejezetten jók, de hogyan csinálják?

Óraátállítás – kinek áldás, kinek átok?

Október végén ismét elérkezik az idő, amikor egy órával visszaállítjuk a mutatókat, és ezzel hivatalosan is átlépünk a téli időszámításba. Sokan örülnek a plusz egy óra alvásnak, de a valóságban ez a látszólag apró változás sokkal több szervezetet megvisel, mint gondolnánk.

Hétköznap vagy mindennap? A munkarendek harca a 21. században

A modern multi cégek korszakában egyre több vita bontakozik ki arról, hogy melyik beosztás szolgálja jobban az ember és a gazdaság érdekeit. A klasszikus, állandó 8–4 és 9–5 rendszer, vagy a rugalmasabb, akár hétvégi műszakokat is magába foglaló struktúra. Bár mindkettő ugyanarra a 8 órára épül, a különbség nemcsak az órák számában, hanem az életstílusban és a mentális hatásokban is rejlik.

Miért kedveljük azt, amit ismerősnek érzünk?

Nap mint nap információk milliói bombáznak bennünket. Hírek, reklámok, arcok, dallamok, bejegyzések és üzenetek váltják egymást a szemünk előtt. A legtöbbre talán nem is figyelünk tudatosan, mégis beépülnek a fejünkbe. Azonban miért van az, hogy egy idő után elkezdünk kötődni azokhoz a dolgokhoz – akár egy tárgyhoz, egy emberhez vagy épp egy zenéhez –, amelyek rendszeresen felbukkannak a mindennapokban?