Menü

A zöld tea hatásai

A zöldteát sokan az íze miatt is jobban szeretik, mint a fekete teát. A fekete tea kesernyés-erős íze miatt nem annyira közkedvelt, másrészt a koffeintartalma miatt néhányan egyáltalán nem fogyasztják. A zöld tea ezzel ellentétben lágyabb ízű, kevesebb koffeint tartalmaz, amely a bélben szívódik fel, így kevésbé károsítja a gyomrot, és jellegzetes aromái miatt nem igényel olyan fokú ízesítést és édesítést, mint a fekete tea.

A gyümölcsös ízesítésű zöld teák többféle variációt nyújtanak arra az esetre, hogy egyiket se unjuk meg. Figyeljünk arra, hogy a gyümölcstea és a gyümölcsös zöldtea nem ugyanaz, sok gyümölcstea nem tartalmaz teafalevelet, vagy ha igen, az fekete tea. A gyümölcsös zöld teát az összetevők címkéje alapján felismerjük.

A zöld tea mindezek mellett fontos antioxidánsokat tartalmaz, illetve A- vitamint, amelynek bevitele sokak számára problémát okoz. Arról már nem is beszélve, hogy megvédi a fogainkat is, ha feketekávé helyett fogyasztjuk, mert nincs akkora fogszuvasodást előidéző hatása. A cukor nélkül fogyasztott zöld tea, hatékony a súlyvesztésre törekvőknél is, így érdemes a cukros italok helyett áttérni erre az italra.

Ha tehát nincs nálad otthon zöld tea, szerezz be egy dobozzal, nem fog károdra válni, sokkal inkább a hasznodra. Legjobb, ha szétnézel a gyógyszertárakban és egészségboltokban is, hogy biztosan ne mesterséges anyagokkal teli teát vásárolj, hanem természetes, jótékony hatású, tiszta zöld teát.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.