Menü

Bőrszépítő ételek

Látom, hogy Neked is ott a fürdőszobai polcodon, vagy a fésülködő asztalodon a kedvenc arckrémed, esetleg alapozód és szemránckrémed, netán különféle szérumok, olajak. Bizonyos kor fölött szükséges is, hogy rendszeresen használjuk ezeket, ám kozmetikumaink mellett, a legfontosabb bőrszépítő eszköz: a tányérodon van.

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett (vagy mellett) nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják, külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja.

Hogy bőrünk tiszta, szép és ápolt legyen, fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Az Omega-3 zsírsavakban gazdag tengeri élelmiszerek nemcsak a szívünknek tesznek jót, hanem bőrünk állapotért is felelősek, segítik ugyanis a sejtképződést, csökkentik a gyulladásokat. Mikor ettél utoljára halat?

Feszesítő hatásukról híresek a citrusfélék! Nagyon sok C-vitaminnal bírnak, amely nélkülözhetetlen a bőrünk frissességének megtartásához. A szőlő, és annak minden eleme csodaszer. Sok zöldség is bővelkedik antioxidánsokban! A méreganyagok villámgyorsan távoznak, ezért fogyasszuk ezeket gyakran!

A béta-karotinban gazdag zöldségek gyönyörű színt, fényt kölcsönöznek az arcbőrünknek, hiszen serkentik az A-vitamin termelést, ez pedig lassítja az öregedési folyamatokat. A ráncokat kisimítja, a pórusokat összehúzza. A sütőtök és sárgarépa nagyon ajánlott pattanásos bőrre, s nem utolsó sorban bármely húsétel köreteként, vagy önmagában fogyasztva is nagyon ízletesek.

Az E-vitamin a bőrünk legjobb barátja, sok kozmetikum és vitamin tartalmazza, ám legjobb, ha megesszük, például spenót, brokkoli, napraforgómag, mandula, olívaolaj formájában.

Az olajos magvak bőrünk kedvencei! Fogyasztásukat puha, fiatalos kinézetű arcbőrrel hálálja meg a szervezet. Mint az előbb említett ételek, úgy az olajos magvak bőrszépítő hatása is a bennük található antioxidánsoknak köszönhető. Sőt, szelénnel párosítva kölcsönösen erősítik egymás jótékony hatását.

A teljeskiőrlésű gabonák fogyasztása is számos pozitív egészségügyi hatással jár, ezek egyike a szép bőr. A hajdina például kiváló rutin forrás, amely antioxidáns hatású. A búzacsíra pedig biotint tartalmaz, amely a többek között a zsíranyagcseréhez nélkülözhetetlen. Hiánya esetén bőr kiszárad és pikkelyessé válik.

A férjünk is és mi is jobban járunk, ha bele sem gondolunk, hogy évente mennyi pénzt költünk bőrápolási termékekre, ránctalanító krémekre, feszesítő testápolókra, dekorkozmetikumokra. Ne számoljuk össze! Jobb a békesség. Azonban a sok megvásárolt kozmetikai "csodaszer" önmagában kevés. Ha megfelelő életmóddal, bőséges folyadékfogyasztással, rendszeres sporttal, és elegendő alvással nem támogatjuk meg a szervezetünket, minden fiatalító elixírre kiadott újabb súlyos bankjegy, csak ablakon kidobott pénz.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!