Menü

Nem a Te hibád!

Amióta elkezdtem diétával, életmódváltással foglalkozni, s segíteni másoknak, egyre inkább azt érzem, hogy a túlsúlyos emberek nagy része önhibáján kívül nem tud fogyni.Komolyan így gondolom! A mai világban egy bevásárlás bármelyik boltban valóságos aknamező!

Két - e heti - prospektust tartok a kezemben, két neves áruházlánctól. Amit látok benne: olcsó vödrös nápolyi, cukros üdítő, kóla, chips, jégkrém torta, keksz, akciós habos pudingok, „vegyél többet, olcsóbb” joghurtok meg csokik, dobozos szárazsütemények, vagy bármilyen ünnep (karácsony, húsvét) előtti lázas édességdömping, a legkülönfélébb csoki figurákkal. Péksütemények, fittnek hirdetve (nem azok!). Akciós alkoholok, bosszantó, hogy akár több oldalt is elfoglalnak a bor-és rövidital ajánlatok. Ünnepek után rengeteg diétásnak hirdetett termék kapható, természetesen tele cukorral.

A bolti készételek bővelkednek ízfokozó anyagokban, manipulálnak bennünket az élelmiszer-összetevőkkel, melyek gyakran evésre késztetnek. Az édesítőszeres desszertek, sütemények teljesen megtévesztőek, amellett hogy ezek is hizlalnak, még nagyobb étvágyat gerjesztenek.

Egy bolti kekszre elég ráírni, hogy cukormentes, máris kapkodjuk a kosárba, a termék fehérliszt- és szénhidráttartalmát figyelmen kívül hagyva. A diétás lekvár fele fruktóz, ez pedig hogyan segíthetné a diétánkat? Ha egy édesség pedig véletlenül mellőzi a fehérlisztet s netán gluténmentes is, akkor elsőre megörülök, második pillantásra látom, hogy rengeteg cukorral készül. A bolti fehérjeszeletek és fitt müzli szeletek nagy része inkább a cukorszelet nevet viselhetné. Tele rossz szénhidrátokkal, nem csoda a rossz vércukorszint, a hízás, a háj, a narancsbőr, az enerváltság. Dühítő számomra, mikor egy biotermékkel akarják megvetetni velünk az egészségünket, miközben a bio nádcukor semmivel sem jobb, mint fehér, finomított társa.

Nyilván mi tehetünk róla, ha megvesszük és megesszük, de az esetek nagy részében én azt látom, a hozzám forduló diétázók teljesen megtévesztve vásárolnak össze bolti készételeket, abban a tudatban, hogy az az üveges mártás vagy zacskós salátaöntet segíti majd a fogyásban.

Azért, mert ráírják, hogy zsírszegény, az még attól nagyon is cukros tejszínhab. A polcon eléd teszik a növényi tejeket, hogy kiváltsd az egészségtelennek kikiáltott tejtermékeket, valójában még lehet cukros mandulatej, vagy cukros szójatej az akciós növényi ital.

A fruktózos csokoládét kérlek, ne vedd meg! Ha érdekel az egészséged és a formád, ami meg cukoralkohollal készül, kezdetben olyan gyomorpanaszokat okozhat, hogy nem győzöl vécére futkosni. Kellemetlen ez egy munkahelyen, de otthon is.

A természetes dolgokat keresd mindig, az nem hazudik! Az egy összetevős élelmiszerek a legjobbak (banán, uborka, zabpehely, cukkini, húsok, hal, édesítetlen natúr növényi tej, kesudió… stb.) Ne hidd, hogy attól az üveges paradicsommártástól, vagy bögrés levestől, vagy salátaöntettől, diétásnak hazudott keksztől és csokitól bármi változik. Csak drágábban veszed meg az egészségtelent, ennyi.

Főzz magad otthon, készítsd el úgy, hogy az valóban egészséges és alakbarát legyen!

Aki életmódváltásba kezd, nehéz útra téved, de könnyen bele lehet jönni, ha elég kitartóak vagyunk, s nem spóroljuk meg elolvasni vásárláskor az adott terméken szereplő összetevőket. Ami nem felel meg, az megy vissza a polcra, diétában nincs kompromisszum.

Ne hagyjuk, hogy átverjenek bennünket, s drága pénzért hizlaljanak minket a diétásnak nevezett készételekkel! Legyünk körültekintőek!

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?