Menü

Pihend magad egészségesre!

Ősidők óta különös módon kapcsolódik az emberiség a vízhez, mint természeti elemhez. A víz sokunk számára elsősorban a megtisztulás egyik fő metaforája, kifejezetten igaz ez a gyógyvizekre. Ezzel a páratlan kinccsel rendelkezik Bük városa is, mely idén ősszel is változatos programokat kínál a felüdülni vágyóknak.

Bük gyógyvize literenként több mint 15 000 mg ásványi anyagot tartalmaz, nem hiába lett ez a város országosan a negyedik legkedveltebb úti cél a turisták körében. Maga a város Vas megye szívében, páratlan szépségű helyen terül el, mely számos programlehetőséget kínál az utazóknak.

Az idei ősszel például különleges fesztivállal és rendezvényekkel várja az érdeklődőket Bük városa: október 28-29-én Gesztenye Fesztivált rendeznek a Villa Rosatoban, ahol bárki hódolhat gesztenyés süteményimádatának, sztárfellépőként pedig Peter Sramek szórakoztatja majd a közönséget. A programra érdemes már csak a nyereményjáték miatt is részt venni, hiszen értékes díj talál gazdára: egy pihentető őszi wellness hétvége.

Ha esetleg nem kifejezett céllal érkeznénk, akkor sem kell kétségbe esni: legyen szó akár egy kiadós Nordic Walking sétáról, vagy egy felfedező kerékpártúráról itt mindent kipróbálhatunk. Természetesen számtalan egyéb természet közeli alkalmunk lehet a tájban gyönyörködni: Magyarország első 18 lyukas golfpályája is itt található, ahol egy igazi fergeteges hangulatú, forralt boros szezonzáró bajnokságra várják az érdeklődőket november negyedikén. Szállás tekintetében nem ismer lehetetlent a város.

Az autentikus, falusi turizmus apró házai mellett remekül megférnek a négy csillagos minősítéssel rendelkező spa resortok is, így akár kisgyerekekkel, akár csak a párunkkal érkezünk, minden igényünk maximálisan kielégített lesz. Az őszi szünetben mókás vetélkedők, csúszdaverseny, kreatív kuckó, minidiszkó is várja az október 28. és november 5. között a Bükfürdő Gyógy- és élménycentrumba látogató legkisebb vendégeket és szüleiket. A fürdőváros gasztronómiában is kiemelkedő, hiszen a helyi, autentikus ízvilággal rendelkező ínycsiklandó kulináris fogások mellett éppúgy jelen vannak a kínálatban a különleges specialitások is. Sőt, arra is lehetőségünk van, hogyha beleszerettünk a helyi ízekbe, a termelői piacon megvásárolhatjuk a hozzávalókat, amely záróünnepségére idén október 27-én kerül sor.

Bük minden évszakban szeretettel vár minket, akár az őszi szünetben gyerekekkel, vagy a párunkkal egy romantikus hétvégére érkeznénk ide, egy biztos: unatkozni sose fogunk, és teljes lelki-testi feltöltődés után energikusan térhetünk vissza a hétköznapokba.

További információk: http://www.visitbuk.hu/

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.