Menü

Zsírégetés? Na ne nevettess...

A fogyni vágyók hihetetlen mértékű bevételt jelentenek az egészségpiac számára, amivel normális esetben nem is lenne baj, amennyiben a kereslet és a kínálat találkozik, s végül mindenki jól jár. De nem erről van szó. Mégis van egy szócska, amivel nagyobbnál nagyobb blődségeket lehet eladni: ez pedig a zsírégetés. A súlytöbblettel rendelkezők kedvenc szakkifejezése.

Úgy képzelik, létezik valamilyen csodaszer, aminek segítségével már a kanapéban ülve is fogyhatunk. Semmit sem kell változtatnunk, csak ezt az egy meghatározott dolgot enni, venni, megfizetni, és máris csoda történik. Nincs ebben végülis semmi meglepő, az emberek élete arról szól, hogy miként lehet a minimális befektetéssel a maximális eredményt kihozni a dolgokból.

Így hát a zsírégető hatást meghatározott gyümölcsök, egyes ételek, speciális tabletták vagy eszközök segítségével kívánják elérni. Pedig a hozzáértők tudják: ez elég naiv próbálkozás.

Gondoljunk csak bele: ha létezne ilyen csodaszer, vagy fantasztikus találmány, akkor nem attól lenne már híres a média világszerte? Nem arra gyűjtene mindenki, s léteznének még egyáltalán elhízott emberek, vagy legalábbis a tehetőbb társadalmi rétegek tagjai között? Megengedné magának bármely híresség, hogy a súlyát kritizálják, ha létezne ez a bizonyos könnyű, de pénzen megvásárolható zsírégető módszer?

A választ talán már nem kell elárulni... Hogy minek van zsírégető hatása, az fájdalmasan egyszerű: a mozgásnak, valamint annak, ha valamivel kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van. S hogy miért nem közkedvelt ez a nézőpont? Nagyon egyszerű: ez munkát jelent, nem pedig kanapé-fogyást. Tehát sportolni kell, valamint diétázni, pontosabban életmódot váltani. Nem pedig ugyanúgy enni a krémest...

A sikerért meg kell dolgozni, és ez az alakformálásra, valamint az egészségünk megőrzésére is igaz.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.