Menü

Házi készítésű ajándék a konyhából

Megint elröppent egy nyár a fejünk felett. Talán úgy érezzük, itt a vége, hiszen az ősz beköszöntével mindig eszünkbe jut az elmúlás, s talán a gondolataink, a kedélyállapotunk is szomorkásabbá változhat. Tegyünk most ez ellen, hiszen egy remek nyári ízeket idéző aromaolaj receptet hoztunk el nektek!

Sose felejtsük el, hogy a kedvünket mindig mi magunk alakíthatjuk. Így nem kötelező hagynunk azt sem, hogy a nyár az elmúlásra emlékeztessen minket. Inkább húzódjunk el a konyhába a vénasszonyok nyara vagy a hűvös, esős idő elől, és legyünk kreatívak.

A következőkben egy rendkívül egyszerű, de személyes ajándékként is jól felhasználható rozmaringos olaj receptjét tárjuk fel előttetek. Az aktív munka mindössze nagyjából 10 perc, utána már csak várakoznunk kell, és közben persze elővehetjük alkotókedvünket. Hiszen a csomagolás sokat számít!

Hozzávalók:

1 maréknyi rozmaringágacska
1 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
0,5 l olívaolaj

Elkészítés:

Az üveget, amiben el kívánjuk készíteni az olajunkat, a kupakjával együtt forró, mosószeres vízben alaposan mossuk el, ezzel sterilizáljuk, majd egy tiszta konyharuhára fejjel lefelé fordítva hagyjuk megszáradni.

A rozmaringot és a kakukkfüvet mossuk meg, törölgessük jó szárazra, és a szálakat tépjük félbe. Az előkészített üvegbe dugjuk bele a fokhagymagerezdeket, és töltsük fel a fél liter olívaolajjal. Adjuk hozzá a rozmaringot és a kakukkfüvet is, majd az üveget gondosan zárjuk le. Három napig hagyjuk állni. A későbbiekben pedig hideg és sötét helyen tároljuk, hiszen akár 5-6 hónapig is eltartható ez a különleges ízű olaj!

Rozmaring és kakukkfű helyett készíthetjük zsályával vagy tárkonnyal is. Mindig figyeljünk, hogy a megmosott fűszereket szárazra töröljük, és ha ráöntjük az olajat, az teljesen befedje, különben hamarosan penész keletkezhet az elegy tetején!

Reméljük meghoztuk a kedveteket egy kis konyhai ténykedéshez. Jó szórakozást!

Mik az egészséges zsírok és mely ételekben találhatóak?

A fitnesz világa a zsírok jelentőségét gyakran megkérdőjelezi, ha az egészség, a testzsírcsökkentés vagy az izomtömeg növelése a téma.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Amiket sose fogyasszunk éhgyomorra

Mindenkinek megvan a saját reggeli rutinja és természetes, hogy más és más dolgok válnak be mindenkinek, de van néhány alapvető szabály, amit érdemes követni.

Mi az a peszkateriánus étrend?

Már nem lepődünk meg új divatdiéták hallatán, sem furcsának tűnő étrendeken, szokatlan ételeken, most a peszkateriánus étrendről lesz szó.

5 étel, amit sosem szabadna mikróban újramelegíteni

Akár ételmérgezést is okozhatnak, ezért jobb annyit főzni belőlük, amennyi egyszerre elfogy.