Menü

Elhízás? Együtt leküzdhetjük!

Az idei Európai Elhízás Elleni Nap legfőbb üzenete nemcsak egy napon, 2017. május 20-án, hanem egész évben az összefogás fontosságára emlékeztet minket. Az elhízás-járvány megállítására ugyanis csak együtt van esély. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás és testmozgás, vagy megfelelő pszichés hozzáállás pl. stresszkezelés a mi egyéni döntésünk, ezek vitathatatlan előnyei mellett azonban figyelmet kell fordítani a súlytöbblet egészségügyi és társadalmi hatásaira is, hiszen az elhízással több, mint 50 betegség hozható összefüggésbe.

Az elhízás leküzdéséhez fontos, hogy a média orvosilag is megalapozott, hiteles információkkal, a társadalom pedig a minél egészségesebb élettér, az egészséges életfeltételek, pl. egészséges táplálkozás és mozgás lehetőségeinek bővítésével vegyen részt az összefogásban.

Mivel az elhízás betegség, ezért az a legjobb, ha az érintettek orvosi segítséget is kérnek a problémájukhoz igazodó ellátási szinten, személyre szabott fogyási módszer alkalmazásával az egészséges karcsúság elérésére!” – hívja fel a figyelmet Dr. Gajdács Ágnes obezitológus, testsúlygyógyász szakorvos. Részletek a doktornőtől a mellékelt videóban.

Az Európai Elhízás Elleni Nap fő üzenetéhez csatlakozva Novodomszky Éva, Petrovics-Mérei Andrea és Szorcsik Viktória is elárulják, hogy számukra miért fontos az egészséges karcsúság!

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.