Menü

Meztelenkedni jó!

A photoshop és a közösségi média megjelenésével az idealizált testről készült fotók ma már mindenhol jelen vannak. Nem meglepő, hogy ezek az irreális ideálok idegessé teszik az embereket, hiszen erősen lerombolhatják az élethez való hozzáállásukat, elégedettségi szintjüket.

Úgy tűnik, gyógymódot jelenthet az egészséges mértékű meztelenkedés. A legújabb kutatások szerint ha időnként meztelenek vagyunk mások előtt is, csodákat művelhetünk a pszichológiai jólétünkkel, az önbecsülésünkkel, és a testképünk is javulni fog.

A kutatás egy online felületen keresztül zajlott 850 brit résztvevő bevonásával. Olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint például mennyi időt töltenek meztelenül, miközben természethű cselekvéseket végeznek. Ez alapvetően azt jelenti, hogy teljesen vagy félig ruha nélkül vannak nemcsak a partnerük, de más emberek társaságában is. Ez lehet egy bikinifelső nélküli napozás, kerékpározás vagy valamilyen tevékenységen való részvétel.
A kutatás felettébb érdekes eredményeit egy nemzetközi folyóiratban tették közzé. Kimutatták, hogy minél gyakrabban és hosszabb ideig tartózkodik valaki meztelenül mások társaságában, annál boldogabb. Persze ne gondoljunk nagyon hosszú időtartamokra, elvileg évi 20 perc az optimális, legalábbis az eddigi felmérésben résztvevők válaszai alapján.

Azonban a meztelenkedés és a boldogság közötti összefüggés nem mindig kimutatható. Végeztek olyan vizsgálatokat is, amelyek során egyből egy eseményen való meztelenkedés után kérdezték a résztvevőket a testképükről. Igaz, a nyert adatok elemzése alapján észrevehető emelkedést tudtak kimutatni, azért az még mindig nem tiszta, hogy valóban közvetlenül a meztelenkedés tesz-e minket boldogabbá.

Még több munkára, kutatásra van szükség hozzá, hogy rájöjjünk, milyen ok-okozati összefüggés van a meztelenkedés és a testkép, önbecsülés, hangulat javulása között. Az eddigi eredmények biztatóak. Emellett egy kis nudizmus sosem árt! Csak ne hagyjuk, hogy a Facebook vagy az Instagram is lásson minket...

Forrás: www.iflscience.om

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.