Menü

Milyen veszélyek leselkednek a férfiak legnemesebb szervére?

Célkeresztben a pénisz - az erősebbik nem legnemesebb szervére számos veszély leselkedhet, amelyeket rendszeres vizsgálatokkal, egészséges életmóddal és tudatos szexuális élettel lehet kivédeni. A LifeNetwork szakértői rávilágítottak a hímvesszőt veszélyeztető legkritikusabb problémákra.

Nagy-Britaniában 17 millió férfi aggódhat a pénisze miatt, 45%-uk például nagyobb szerszámot szeretne. A méret igazából a legkisebb gond, ugyanis a péniszt több más probléma is veszélyezteti, amennyiben nem fordítanak kellő figyelmet a bajok megelőzésére. Mire érdemes odafigyelniük a férfiaknak?

Impotencia és ami mögötte van

A férfiak egyik legnagyobb félelme, hogy képtelenek lesznek teljesíteni az ágyban. A legváratlanabb pillanatokban mondhatja fel a szolgálatot péniszük és sokszor nincsenek is tisztában a kiváltó okokkal. A 40 éves férfiak 52 százalékánál előfordul impotencia, de csak egyharmaduk fordul orvoshoz, pedig a legtöbb esetben az életmóddal van probléma. A kóros elhízás magas vérnyomást, megemelkedett koleszterinszintet és vércukorszintet okoz, amely könnyen vezethet impotenciához. A problémával küzdő férfiak 80%-a elhízott. A túlsúly ráadásul a tesztoszteronszintet és a szexuális étvágyat is csökkenti.

A cukorbetegség hosszútávon érkárosodást okoz, a betegségben szenvedő férfiak 75%-nál már előfordult impotencia. Megfelelő étrenddel, mozgással könnyen lehet tenni az ügy érdekében és újra régi fényében tündökölhet a működésképtelennek hitt szerv.

A testi okok mellett gyakran lelki problémák és stressz is állhat a háttérben. A férfiak éjjelente átlagosan 3-5 alkalommal produkálnak kb. félórás erekciót, ezekkel könnyen tesztelhető, hogy szervi oka van-e az impotenciának. Ennek kiderítésére az egyik legjobb módszer a bélyeg-teszt, ami a következő egyszerű kísérlettel otthon is elvégezhető: egy papírszalagra pár darab bélyeget kell felragasztani, majd az ernyedt péniszre helyezni. Amennyiben reggel leszakadva találják, úgy nem fizikai a gond, hiszen tökéletesen működik a szerv, így vélhetően lelki probléma a felelős.

Szexuális veszélyek: nemi betegségek és nem kívánt terhesség

Az impotencia mellett más problémák is veszélyeztetik a pénisz egészségét: a brit férfiak 50%-a nem használ óvszert, így több millióan vannak kitéve a nemi betegségeknek.

- Gyakori és alábecsült fertőzés a rühesség, amelyet apró atkák okoznak. A zavaró és alig látható élősködők a bőr legfelső rétegébe befúródva okoznak erős viszketést és diszkomfort érzést.
- Igen kellemetlen betegség a nemi herpesz, amely vörös hólyagokkal és fájdalmas vizeléssel jelentkezik. Legtöbb esetben a fertőzés első két évében körülbelül 5 alkalommal lángol fel a betegség.
- Esztétikailag drámaian hat a genitális szemölcs, amely szexuális úton szintén könnyen elkapható és a HPV vírus okozza. Sajnos ez gyakori probléma. A vírus elpusztítására még nem létezik gyógyszer, de a szemölcsöket el lehet tüntetni.

Az óvszer használata nemcsak a nemi betegségek miatt fontos, hanem a nem kívánt terhesség elkerülése miatt is. A fiatalok körében a harmadik legnépszerűbb védekezési mód a megszakításos módszer. Sokan nem is gondolnák, de a pénisz előváladékában akár több millió életképes spermium is található, amelyek alkalmasak a megtermékenyítésre. A prevenció mindennél fontosabb, a téma szakértői és az orvosok is azt javasolják, hogy minden szexuális aktus esetében használjunk óvszert.

További betegségekről, testünket veszélyeztető problémákról még többet megtudhat a LifeNetwork, Ha ciki, ha nem: beteg vagy! című műsorából.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.