Menü

Intim testrészeink ápolása természetesen

Talán nem is gondolnánk, de az intim testrészek ápolására kialakított bolti termékek nagy része is tartalmazhat nem természetes, az egészségre kedvezőtlen összetevőket. Két dolgot tehetünk: vagy körültekintően utánajárunk, hogy melyek képeznek kivételt, vagy természetes, "zöld" módszerekkel próbálkozunk. Cikkünkből kiderül, mit használj, ha az intim higiéniához is bio termékeket szeretnél alkalmazni.

A legtöbb, amivel nap mint nap érintkezünk, azok a mosakodáshoz, valamint a borotválkozáshoz használt szerek. Néha ez a kettő különbözik egymástól, de kaphatóak olyan készítmények is, amelyeket mindkét célra ajánlanak. Ha bio termékeket szeretnénk alkalmazni, akkor az intim mosakodáshoz leginkább a házi "mindenmentes" szappanok ajánlottak. Fontos, hogy olvassuk el az összetevőket, és olyan készítőt válasszunk lehetőleg, akiben megbízunk, és aki részletesen tájékoztat minket arról, hogy miként gyártja a termékeit, és honnan rendeli meg az alapanyagokat. (Ha környezetvédelmi szempontokat is szeretnénk figyelembe venni, akkor érdemes kerülni a pálmaolajat is.) Manapság már rengeteg szappankészítőt találhatunk az ország minden táján, de rendelni is tudunk a kézműves készítőktől.

Sokan közülük készítenek intim szappanokat, amelyek nem tartalmaznak illatanyagot, és biztosítják a megfelelő kémhatást, vagy illeszkedő gyógynövényekkel, a nők részére például cickafarkfűvel támogatják testünket. Az sem gond, ha nem speciálisan intim szappant használunk, ebben az esetben keressük a minél egyszerűbb, semlegesebb darabokat.

Borotválkozáshoz ajánlottak a kecsketej-alapú szappanok, amelyek lágyak, és extrán kíméletesek a bőrhöz. Persze szintén található egyes készítőknél borotválkozáshoz javasolt termék, amelynek kemény habja van, de mindenképpen érdeklődjünk, hogy az intim borotválkozáshoz is ajánlják-e, mert van, akinek a számára ez nem elég kíméletes.

Ha szoktunk kádban fürdeni, akkor jól nézzük meg, milyen habfürdőt választunk, hiszen intim részeink ilyenkor hosszú időn át érintkeznek az adott termékkel. Sajnos a megfelelő habképzés érdekében ezek között is sok használ egészségre kevésbé kedvező összetevőket. Javasolt inkább valamilyen szárított gyógynövényt szórni a fürdővízbe, attó függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni. Ha csak kényeztetésre, nyugalomra vágyunk, akkor használjunk rózsaszirmokat, vagy levendulát. Illóolajakat is alkalmazhatunk mézben elkeverve, ezt oldjuk fel a meleg fürdővízben.

Az illóolajos fürdő gombás fertőzések esetén is a segítségünkre siet: pár csepp teafaolajat kell mézben elkeverni, és így ülőfürdőt venni. Amennyiben megfelelő minőségű teafaolajunk van, azzal közvetlenül is kezelhetjük az intim részeket fertőzés esetén. Fontos, hogy fokozatosan szoktassuk hozzá az érzékeny bőrt, és lehetőség szerint otthon végezzük a kezelést! Utána pedig viseljünk kényelmes, bő nadrágot.

Az illatosított intim betétekkel is óvatosan bánjunk, mert ezek is irritatív hatással rendelkezhetnek. Ha a fertőzéseket szeretnénk megelőzni, akkor inkább 1-2 csepp teafaolajat tegyünk közvetlenül a fehérneműre.

Amennyiben intim részeinken ér valamilyen sérülés minket, vagy pirosodást tapasztalunk, arra aloe verás, vagy körömvirágos krémek használatát javasoljuk. Ezek bioboltban megvásárolhatóak, de házilag is elkészíthetjük őket.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

Mit tegyünk éjszakai köhögés ellen?

Az éjszakai köhögés több okból is kialakulhat, lehet szezonális megfázás, arcüreg- vagy mandulagyulladás, esetleg a fűtési szezonra jellemző száraz levegő vagy akár asztma, allergia miatt. Ha a tünetek tartósan fennállnak, orvosi segítséghez kell fordulni.

Az elliptikus tréner több fantasztikus hatása

Sokak számára a mindennapi futás fájdalmakhoz, sérülésekhez vezethet. Ennek megakadályozása érdekében az aktív helyreállítási edzéseket érdemes beépíteni a futóprogramba, ez ugyanis ad egy kis szünetet, kicsit változtat a rutinon, ez pedig segít fenntartani a motivációt.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?