Menü

Már most vértezd fel magad a karácsonyi elhízás ellen!

Általános metódus, hogy az emberek többsége hízik az ünnepek alatt, mintegy megkoronázásaként az egész éves oda nem figyelésnek, majd januárban kezdődik a diéta - legalábbis rövid ideig. Többet nyersz, ha előre felkészülsz, és kiegyensúlyozottan étkezel!

Az év során gondolkodtál azon, hogy fogynod kellene, de majd újévkor? Vagy karácsonykor kivételesen elengeded magad, hogy az esztendő elején visszaszorítsd az ilyenkor felszedett kilókat? Biztos lehetsz benne, hogy nem vagy egyedül, de ez önmagában még nem vigasz. Igen gyakori, hogy az emberek ilyenkor behabzsolnak mindenfélét, majd ennek megfelelően böjtölnek. Nem jól teszik.

Tudtad, hogy arányaiban a diétát megelőző időszak a legveszélyeztetettebb a hízás szempontjából? Sokan ugyanis ilyenkor engedik el magukat a leginkább, mondván "most még utoljára...". Most még utoljára esznek mindenféle egészségtelent, korlátlan mennyiségben. Csakhogy a legtöbb fogyókúrának, vagy életmódváltásnak ez az első számú akadálya!

Azért érdemes vigyázni ezzel a jelenséggel, és elkerülni, mert ilyenkor annyira felboríthatjuk szervezetünk egyensúlyát, hogy pont az lehet a diétás sikertelenség kulcsa. A vércukorszint ingadozása, a kalóriabevitel összevisszasága jelentős nehézségek és kihívások elé állít minket, amikor ezután viszont szigorúbbak szeretnénk lenni önmagunkhoz, mint korábban. Egyszerűen a szervezetünknek sokkal nagyobb kontrasztot kell így kezelnie, mintha az átlagos életmódunk után kezdenénk a változtatásokat.

No de akkor mit tehetünk? Elég egyszerű: döntsünk már most, az advent kezdete előtt! Ha úgy véljük, igenis szükség lenne a fogyásra, akkor próbáljunk meg egy tudatos és határozott döntéssel nem többet enni a karácsonyra, vagy a kezdődő fogyókúrára hivatkozva. Sőt, szép lassan elkezdhetjük megtanítani magunkat a lemondásra, amire az ünnepi időszak kifejezetten alkalmas. Ettől még szép lehet ez az időszak, hiszen régen rossz, ha a karácsonyi sütemények jelentik az ünnep örömét. (Akkor is változtatnunk kell, de más irányba.)

Amennyiben pedig úgy ismerjük magunkat, hogy a súlyunk megfelelő, de a karácsonyi időszak súlytöbbletet szokott eredményezni, és csak emiatt kell januárban diétáznunk, akkor változtathatunk az eddig szokásos menetrenden azzal, hogy ebben az évben jobban odafigyelünk.

Manapság már sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen nem kell teljesen lemondanunk a finomságokról: 0 kalóriás édesítőszerekkel, szénhidrátcsökkentett lisztekkel a legjobb karácsonyi süteményeket is elkészíthetjük. No persze ebben is meg kell találni a mértéket, mert ez még nem azt jelenti, hogy korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk a reform finomságokat. Még most érdemes felkészülni és bevásárolni ennek megfelelően, valamint megtervezni az ünnepi menüsort, amiben ezúttal lehetnek egészséges és nem hízlaló ételek is.

Könnyen lehet,hogy ilyenformán jobban fogjuk élvezni az ünnepi időszakot, ha tudjuk: mindeközben egészségesek maradtunk, és közben is tudatosan odafigyeltünk és tettünk önmagunkért.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.