Menü

Használt flakonokból épült új játszótér

Különleges, újrahasznosított műanyagból készült játszótér nyitotta meg kapuit Kalocsán. A gyermekbirodalom azoknak akörnyezettudatos fogyasztóknak köszönhetően épülhetett meg, akik visszavitték az üres samponos, mosószeres műanyag flakonokat az üzletbe.

Különleges, újrahasznosított műanyagból épült játszótér nyitotta meg kapuit Kalocsán, az Eperföldi Általános Iskola udvarán a Henkel Magyarország Kft. és a Rossmann együttműködésének köszönhetően. A két vállalat közös akciójában, a Játssz Zöldben kampányban arra buzdította a vásárlókat, hogy a termékek kiürült műanyag flakonjait vigyék vissza egy Rossmann üzletbe és szavazzanak, hogy melyik intézmény nyerje meg az újrahasznosított műanyagból készült, egymillió forint értékű gyermekbirodalmat.

A Föld népessége az előrejelzések szerint mintegy kilencmilliárdra nő 2050-re, amely egyre több és több természeti kincs felhasználását eredményezi. Bár ezek a fejlemények kihívást jelentenek a vállalatoknak, egyúttal számtalan lehetőséget is rejtenek. „A Henkel számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, értéket kívánunk teremteni vásárlóink és fogyasztóink, a minket körülvevőközösségek számára. Kereskedelmi partnereink kulcsszerepet töltenek be, segítségükkel tudjuk tájékoztatni fogyasztóinkat a fenntartható termékeinkről és azok környezettudatos felhasználásáról” – mondta dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„A Játssz Zöldben kampányban a Henkellel közösen arra kértük a fogyasztókat, hogy a kiürült Persil, Fa, Schauma, Silan vagy Pritt termékek műanyag flakonjait hozzák vissza az üzleteinkbe, hogy azokat újrahasznosíthassuk. A kezdeményezés nagyon sikeres volt, igazi értékteremtő program valósult meg” – mondta el Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

„Kedvezményre jogosító kuponnal honoráltuk vásárlóink környezettudatos magatartását. Egyúttal fogyasztóinknak lehetőségük nyílt szavazni a kampány weboldalán is, így dőlt el, hogy melyik általános iskola, óvoda vagy bölcsőde nyeri meg az egymillió forint értékű, újrahasznosított műanyagból készült játszóteret. További tizenhárom intézmény is kapott sportszerekből, tisztasági csomagokból álló ajándékot” – tette hozzá Güray Yldiz, a Henkel Laundry & Home care üzletág igazgatója.

A versenyben a kalocsai Eperföldi Általános Iskola végzett az élen, ahol október 25-én ünnepélyes keretek közt adták át a különleges, újrahasznosított műanyagból készült játszóteret a diákok nagy örömére.

Forrás: Red Lemon Media

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.