Menü

SzínezŐrület

Ezidáig csak a gyerekek színeztek, és a különbőző kifestőkönyveknek ők voltak a célcsoportjai. Rövid ideje a helyzet megváltozott, és megjelentek a könyvesboltokban a felnőtteknek szánt színezőkönyvek. Nem is akármilyenek, hanem igényesebbnél igényesebb darabok csodálatos motivumokkal és mintákkal. Ezzel gyakorlatilag egy új hobbi alakult ki, amely igencsak előnyös.

A rajzolás a színezéshez képest másfajta tevékenység, hiszen ott meg kell látni és le kell képezni az adott mintát. A sikerélmény pedig nem jön könnyen azok számára, akik nem rendelkeznek különösebb művészi hajlamokkal. Sajnos az emberek többsége ennek okán az iskolás koron túl le is szokik a rajzolásról és színezésről.

Pedig ennek a tevékenységnek a fejlesztő hatása nem csak gyerekkorban, hanem felnőttkorban is érvényesül. A színezőkönyvek előnye, hogy azok is előleszeretettel használják, akik kevésbé szívesen rajzolnak, és úgy érzik, a rajzoláshoz, festéshez nincs tehetségük. A színezéshez elegendő a türelem és a kikapcsolódásvágy.

No de mégis miért érdemes kipróbálni ezt az új hobbit, mi az, amit fejleszt a színezés?

  • A jobb agyfélteke működését
  • A spirituális, érzelmi- és téringelligenciát
  • A finommotorikus képességeket
  • Segít abban, hogy kitartó személyiségek legyünk
  • A precizitást és a szépérzéket
  • Elősegíti, hogy megéljük és kifejezzük az érzelmeinket
  • Nyugodtabbá tesz, ha pedig este színezünk, jobban alhatunk

A színezőkönyv mellé megéri különleges színesceruzákat, tollakat és filceket beszerezni, ha tehetjük. Használjunk minél több színt, natúrt és csillogót egyaránt! Szintén kiváló ötlet, hogy ugyanazt a mintát több példányban nyomtatjuk ki. Az első színezés alkalmával felírjuk a lap hátoldalára, hogy milyen érzéseink vannak jelenleg, hogy érezzük magunkat aznap. Majd egy későbbi alkalommal újra elővesszük és kiszínezzük az adott mintát, és szintén leírjuk az érzéseinket, majd a kettőt összehasonlítjuk. Érdekes összefüggéseket és változásokat fedezhetünk fel!

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Kreatív hobbik a lelki egyensúly megőrzéséért

Sokszor nem is vagyunk tisztában vele, mennyire fontos, hogy legyen egy kreatív hobbink! Azon kívül, hogy ez a mindennapokban kellemes kikapcsolódást nyújt, segít fejleszteni különböző készségeinket és fenntartja a lelki egyensúlyt.