Menü

Reggeli receptötlet: fűszervajas bagett

Forró, ropogós, ízletes... Szeretnéd, hogy így kezdődjön a reggel? Próbáld ki a végtelenül egyszerű fűszervajas bagettet! Ha már nincs ötleted, hogy mit tegyél az asztalra, az időd pedig kevés, akkor ezt a receptet egyenesen neked találták ki!

Nincs más dolgod, mint hogy vegyél pár friss bagettet - a legjobb, ha az egészséges, teljes őrlésű és magos verziót választod, mert így egészségesebb finomságot készíthetsz. Persze ha magad sütöd a bagetteket, akkor még jobb! Majd keverj össze egy adag teavajat pici tört fokhagymával, natúr vegetával, zöldfűszerekkel (ha frissen nő a kertedben, vagy cserépben, akkor még jobb), valamint kevés chilivel, ha bírod a csípős ízeket. Az sem gond, ha a fűszervajat előre bekevered, mert így már felhasználás előtt összeérnek az ízek.

Majd srégen vagdosd meg a bagettet, ahogy a fotón is látható, és széthúzva a bagett felvágott réseit, kend bele a fűszervajat. Ezután a bagett tetejére reszelj sajtot, hogy fokozd az élvezeteket! Ha szereted a füstölt sajtot, akkor nyugodtan válassz ilyen fajtát. Kapcsold be a sütőt, és melegítsd elő 200 fokra, majd tedd be a bagetteket 5-10 percre. Ha már látod, hogy a sajt elolvadt és megpirult, akkor kész is az isteni finom reggelid! Vigyázz, ne hagyd sokáig a sütőben, hisz ez már elkészült bagett, nem kell megsütnöd - a cél csupán annyi, hogy átmelegedjen, beleolvadjon a fűszervaj, és a tetejére a sajt.

Ne tévesszen meg bennünket, hogy hasonló ételt kaphatunk az üzletekben mélyhűtve. Egyrészt ha megnézzük az összetevőlistát, hamar rájövünk, hogy inkább házilag szeretnénk elkészíteni, hiszen mindössze pár perccel jelent több elfoglaltságot, másrészt a két ízvilágot össze sem lehet hasonlítani! A sajtos verziót egyébként is ritkán találjuk meg az üzletek polcain, de az egészségünk érdekében is érdemes leváltani a legtöbb mélyhűtött élelmiszert. Természetesen nem elsősorban a fagyasztással van probléma, hanem az iparilag használt adalékanyagokról.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.

Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez

Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.

Adventi slágerek a bögrében: a forró italok új sztárja, a Hot Aperol

Az advent közeledtével a városokat betölti a fahéj, a narancs és a szegfűszeg illata, a hideg utcákon pedig egyre többen sétálnak kézben gőzölgő bögrével. A téli időszak kihagyhatatlan része a forró italok kultusza – és bár a forralt bor hosszú évek óta megkérdőjelezhetetlen favorit, idén új trónkövetelő érkezett: a Hot Aperol, amely gyorsan az adventi időszak egyik legtrendibb italává vált.