Menü

Hogyan öltözködjünk érett korban?

Az idősekkel foglalkozó cikksorozatunkban kifejezetten az érettebb korosztály számára érdekes témákat tárgyalunk. E heti topikunk az öltözködés: milyen ruházat javasolt vajon az érettebb korosztály számára? Vegyünk a korunknak megfelelő ruhadarabokat, vagy inkább a fiatalos stílust kövessük?

Elmondhatjuk, hogy a legtöbben a fiatalkoruk divatját követik, ami persze nem épp a jelen trendeknek megfelelő, a számukra azonban komfortos. Természetesen nem csak az öltözködési, hanem mondjuk a zenei stílus területén is hasonló a helyzet: kevés ember követi és kedveli a legújabb irányzatokat, az '50-es években születetettek nem a techno-t szeretik. Nincs ez másképp tehát a ruházattal sem.

Ez tehát természetes, és nincs is vele semmi probléma. Mégis hozhat egy kis fiatalos lendületet az életünkbe, ha fiatalosabbá frissítjük a ruhatárunkat. De vajon miért ódzkodunk ettől érett korban - a fent említett ízlésbeli tényezőn túl? A legfőbb érv, hogy nevetségessé válunk azáltal, ha úgy akarunk kinézni, mint a tinédzserek. Nyilvánvalóan nem ez a cél... Mi ajánlott és mi nem? Segítünk!

Ősz, rövidre vágott, esetleg dauerolt haj - ez a nők trendje időskorban, ami a frizurát illeti. Pedig egy picivel modernebb vágás, és egy kis hajfesték sokat nyom a latban! Ugyanez igaz lehet a ruházatunkra is: engedjük meg magunknak a kényelmes, de fiatalos ruházatot! Nem kell drága holmikra gondolni, a legolcsóbb boltok ponthogy fiatalos termékeket árulnak. Ettől még nem kell a hölgyeknek miniszoknyát, az uraknak pedig testrefeszülő pólót vennie. Viszont érdemes kipróbálni, hogy felfrissíti a gondolkodásunkat, és közelebb kerülhetünk az ifjabb korosztályhoz, ha a trendjüket is követjük picit!

Halljuk, hogy a világ másról sem szól, mint hogy maradjunk örökké fiatalok és fiatalosak. Nos, ez nem erről szól. Nincs arról szó, hogy bárkit is ráncfelvarrásra buzdítanánk. Az egészségesen fiatalos öltözködés nem arról szól, hogy erőltessünk valamit, ami már nem passzol hozzánk, de meg fogjuk látni, nem csak azért kapunk majd pozitív visszajelzéseket, mert mindenki eszetlen tinédzserként stíluskodást várna el az érettebb korosztálytól.

De ahogy mondani szokták: a stílus maga az ember, és az öltözék igenis hatással lehet a lelkiállapotunkra. Miért öregítenénk magunkat jobban, mint amennyire szükséges? Egy fiatalos, de meleg pulóver, vagy sportcipő és szabadidőnadrág kényelmes viselet lehet, sőt kipróbálva talán komfortosabb, mint a régebbi ruhadarabok. Néha már csak az is sokat nyom a latban, ha a színek, vagy a minták tekintetében elhagyjuk a saját fiatalkorunk stílusát, és lesünk pár ötletet a gyerekeinktől - unokáinktól. Persze csak addig a bizonyos határig, amíg mi is kényelmesnek, és semmiképp sem túlzónak érezzük.

Érdemes kipróbálni!

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!