Menü

Kedvencünk a caprese

Ez a végtelenül egyszerű, de isteni finom étek nem csoda, hogy elvarázsolta az olaszokat, és ezután a magyarokat is meghódította. Pillanatok alatt elkészíthető, diétás és egészséges. Még vacsorára is eheted!

No de mi is a caprese? Semmilyen különleges tudomány nem kell hozzá, hiszen csak paradicsomot, mozarella sajtot és bazsalikomot kell összeállítanod. Leginkább koktélparadicsomból, valamint kis golyós mozarellából készítik, ily módon fogpiszkálókra tűzve vendégségbe is viheted. A koktélparadicsom roppanóssága és a puha mozzarella ízletes összhangot képez egymással. Az éttermbekben viszont sok helyen nagyobb mozzarellából, és sima paradicsomból készítik, nyakon öntve egy kis olivaolajjal, ami plusz ízt és déli hangulatot ad ennek a salátának. Azt viszont ne feledjük el, hogy ez plusz kalóriákkal jár - vacsora esetén már érdemes elhagyni az olajfogyasztást.

Sok helyen előételként fogyasztják a caprese-t, ami szintén kitűnő ötlet, hiszen könnyed, és fantasztikus ízei megfelelően ráhangolnak bennünket a további ételekre, de laktatnak annyira, hogy azután kisebb adagot fogyasszunk a táplálóbb és kalóriadúsabb főételből.

Természetesen végtelen módon variálhatjuk ezt a finomságot: más fűszerekkel, pl. oregano, snidling - is kiegészíthetjük, ehetjük nassolnivaló helyett, vagy megspékelhetjük egyéb zöldségekkel is, mint a kápiapaprika, vagy a kígyóuborka. Ha diétázol, tartani szeretnéd a súlyodat, vagy csak fontos számodra az egészséges táplálkozás, akkor az étrendedbe építsd be ezt a finom és egészséges ételt!

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.

A jód szerepe az emberi szervezetben

Sokfelől hallani, hogy a jód fontos szerepet tölt be a szervezetünk működésének szempontjából, és hogy szükségünk van rá, de vajon miért is? Nézzük a válaszokat.

Az ÚJ Nord étkezés – skandináviai szemlélet a tányéron

Minden nemzet étkezésének meg van az alapja, de itt egy újnak mondható szemlélet, ami a skandináv országokban egyre elterjedtebb.