Menü

Tippek gyerekek és tinédzserek alternatív gyógyításához

Amerikai statisztikák szerint a gyermekek közel 12%-a (9-ből körülbelül 1) használ valamiféle kiegészítő egészségügyi terméket vagy gyakorlatot, mint például kiropraktikát, mélylégzést vagy jógát. Ezeket a technikákat rendszerint egy gyakorlott szakember vagy tanító vezeti az egészségfejlesztés és jólét érdekében, de vannak olyan módszerek, melyeket a gyermekek önállóan is tudnak alkalmazni (vagy egy tanár, gondviselő segítségével), mint például a relaxációs technikák és a mélylégzés gyakorlása, amelyek főleg a fájdalomkezelés során hasznosak.

Míg a legtöbb módszer biztonságosnak mondható, ha megfelelően használják, bizonyos vonatkozásban már a tudomány is vizsgálja ezek megbízhatóságát.

Az akupunktúra a legtöbb gyermek esetében biztonságosnak tűnik, ha tapasztalt szakemberek végzik, de egy 2011-ben készített vizsgálat következtetésként levonta, hogy nem várt mellékhatások jelentkezhetnek, ha a módszert kevésbé gyakorlott szakember végzi. Ezért mindig körültekintően válasszunk!

Masszázsterápia: az egyik leggyakrabban alkalmazott kiegészítő terápia. Gyakran alkalmazzák daganatos gyermekeknél, viszont fontos tudni, hogy magát a tumort közvetlenül masszírozni nem szabad.

A relaxációs technikák biztonságosak egészséges emberek esetében, beleértve a gyermekeket is. Azonban néhány jelentés kimondta, hogy bizonyos technikák epilepsziás vagy egyes pszichiátriai betegségekkel küzdő páciensek esetében a tünetek romolhatnak, ideértve a traumát átélt vagy bántalmazott egyéneket is.

Súlyos mellékhatások jelentkezhetnek akkor, ha az újszülöttek vagy a gyermekek gerincoszlopát érintő alternatív beavatkozás történik, de ezek ritkának mondhatók. Soha ne hagyatkozzunk csak erre a megoldásra, főleg ha daganatos gyermekről van szó!

Számos folyamatban lévő tanulmány van, amely próbál fényt deríteni ezen technikák előnyeire és hátrányaira gyermekek esetében. Nagyon fontos, hogy a szülők beszéljenek a gyermekeik orvosaival bármilyen kiegészítő egészségügyi beavatkozással kapcsolatban, és a tinédzsereket is ösztönözni kell rá, hogy ugyanezt tegyék.

nccih.nih.gov

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.