Menü

Édes eperszezon

Az édességekről, nassolnivalókról nehéz lemondani. De ki mondta, hogy le kellene…? Inkább készítsünk saját magunknak édes-egészséges finomságokat. Ehhez az eper a legeslegjobb gyümölcs, aminek most éppen szezonja van. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy milyen finomságokat készíthetünk belőle.

  • S.K. eperjoghurt

A gyümölcsjoghurtokat sokan az egészséges táplálkozás részének tekintik – általánosan sajnos tévesen. Ezen termékek legtöbbje rengeteg cukrot tartalmaz, a light termékek pedig sokszor a szervezetre káros édesítőszereket. Natúr joghurt, pár szem eper, és egy kis eritrit, vagy nyírfacukor, és máris kész az egészséges desszert!

  • Zabkása, vagy kukoricapehely eperrel

Sokan szeretik a pirosgyümölcsös gabonapelyheket, amik kalória- és cukortartalma még akkor is magas, ha csökkentett hozzáadott cukros élelmiszerként reklámozzák őket. Készítsünk inkább zabkását otthon, amely a nevével és közhírével ellentétben nagyon finom, főleg egy kis eperrel megbolondítva. Hozzátehetjük azt a cukormentes kukoricapehelyhez is – ilyet több helyen is kaphatunk, csak el kell olvasni a címkéket.

  • Túrós-epres finomságok

Az eper íze kiválóan harmonizál a túróval, főleg ha adunk hozzá egy pici édesítőt. Akár önmagában, akár a túrót és joghurtot összekeverve, vagy egészséges (pl. zablisztből) készült palacsinta töltelékeként is használhatjuk.

  • Süteménybe vele!

Nem csak meggyel készíthetünk piskótát, hanem eperrel is. A piskótát szénhidrátcsökkentett lisztből is megsüthetjük. Szintén tehető az eper túrós süteményhez, vagy sajttortához. Csak az alternatív alapanyagokon múlik, hogy süteményreceptjeinket egy kicsit átalakítsuk, és egészséges finomság váljék belőlük. Nem létezik epres sütemény, ami ne lenne finom még egy kis átalakítással is!

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!