Menü

Áttörés a cukorbetegség kutatásában

RÖVID HÍREK

Fontos kutatási eredményt jelentettek be az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásával kapcsolatban.

Az 1-es típusú cukorbetegség, amely a cukorbetegségek 10 százaléka, az esetek nagy részében gyerekkorban, vagy fiatal felnőtt korban alakul ki. Ez egy autoimmun betegség, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet immunrendszere okozza. Az immunrendszer meghatározott sejtjei öt fontos területet támadnak, korábbi kutatások négyet derítettek fel, ám az ötödik megtalálásán évtizedekig hiába dolgoztak a szakemberek.

Eddig... a Lincoln Egyetem kutatói ugyanis most helyére rakták a kirakós utolsó darabját. A legújabb eredmény nagyban hozzájárulhat a betegek kezelésének hatékonyságában.

Pakolások zsíros hajra

A hamar zsírosodó haj sokak életét megkeseríti. Itt vannak azok a praktikák, amik segíthetnek, hogy hajad tovább őrizze szépségét.

Az alacsony ösztrogénszint jelei

Az ösztrogén az egyik legfontosabb női nemi hormonunk, melynek megfelelő mennyisége elengedhetetlen a szervezet normál működéséhez.

Az alkohol lélekre gyakorolt hatásai

Ha a sörözés, borozás rendszeres, egy idő után visszafordíthatatlan elváltozásokat okoz, méghozzá nem csupán a testi-lelki egészséget tekintve, de a családi, társadalmi kapcsolatokat is rombolóan. Akkor, ha valaki a mértéket nem tartja, és emellett az étkezésre sem fordít gondot, annál az ital romboló hatása még gyorsabban érvényesül.

Alvásmegvonás hatásai

Az alváshiány káros hatásai messze túlmutatnak azon, hogy folyamatosan fáradtnak érezzük magunkat. Az éjszakai pihenés mennyiségének tartós csökkenése vagy minőségének romlása komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában.

Árpa tünetei és kezelése

Az árpa apró gyuladásos tályog, ami a szemhéjszél úgynevezett Meibom-féle olajos váladékot termelő mirigyeinek bakteriális fertőződése kapcsán jön létre. A mirigyek kivezető csöve a szemhéj szélre merőleges, a gyulladás itt alakul ki.