Menü

Egészséges ebédek fűszerolajjal és zöldséggel

Örök kérdés, hogy mit főzzünk ebédre, ami egészséges, de nem szokványos. A sütőben sült zöldség kiváló választás lehet, ráadásul könnyedén elkészíthető, és változatosan variálható. A titka a sütési mód, valamint az isteni finom fűszerolaj.

Első lépésként magát az ízesítő olajat készítsük el. Egyáltalán nem késő, ha csak a zöldségek aprításakor keverjük össze egy kis tálban, vagy pohárban az olívaolajat, valamint az ízlés szerinti fűszereket: bazsalikom, oregano, kakukkfű, házi vegeta, rozmaring, vagy bármi, amit szívesen fogyasztunk. Persze még jobb, ha ezt előre elkészítjük, esetlegesen friss, kerti, vagy cserepes fűszernövényeket felhasználva.

Felhasználás előtt nyomjunk a fűszerolajba úgy 5 gerezdnyi fokhagymát, és keverjük össze. Majd aprítsuk össze a zöldségeket: lehet benne csicsóka, répa, cékla, cukkini, padlizsán, paprika (TV és kalifornai, valamint pritamin egyaránt), paradicsom, vagy bármi egyéb, amit éppen megkívánunk. Ne túl apró darabokra szeleteljük ezeket, majd helyezzük el egy szintén olívaolajjal kikent kerámia sütőtálban.

Majd a fűszerolajjal teljesen locsoljuk le a zöldségeket, és tegyük a sütőbe, ahol alufólia alatt süssük addig, amíg a zöldségek omlósra nem sülnek. Majd reszelt sajtot szórjunk a zöldség tetejére (plusz tehetünk még rá néhány paradicsomszeletet), és rövid ideig toljuk vissza a sütőbe, amíg a sajt elolvad és kicsit megpirul, a paradicsom pedig aszalódni nem kezd.

Akár köretként sovány húsok mellé, akár könnyű főételként is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!