Menü

Nem biztos, hogy le tudod mozogni, amit megeszel…

Jellemző sokakra, akik sportolnak, hogy azt hiszik: bármennyit ehetnek, hiszen majd lemozogják azt. Csakhogy mindez nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk! A kalóriák testmozgással való kompenzálása igen lassú folyamat. Az igaz, hogy mindez nem mérhető ennyire egyszerűen. A sportolás ugyanis javítja az anyagcserét, és ezáltal is segíti a testsúly csökkentését, vagy a súlyunk megtartását. Ennek ellenére nem szabad elfeledkezni róla, hogy a mozgás csupán 30%-os arányban felelős a testsúlyunkért, a nagyobb részt, 70%-ot viszont a táplálkozásunk adja.

Na de nézzük a tényeket: mennyi testmozgás szükséges ahhoz, hogy lemozogjunk bizonyos ételeket? Az ausztráliai Penthouse összegyűjtötte, mennyit kell futnunk ahhoz, hogy az elfogyasztott finomságokkal bevitt kalóriákat elégessük. Az alábbi megdöbbentő eredmények születtek:

  • Egy szelet Snickers csokoládé – 3,66 km
  • Egy adag tortilla szósszal, hússal, zöldségekkel – 11,99 km
  • Egy 0,33-as Coca Cola (tehát gyakorlatilag egy pohár) – 1,87 km
  • Egy közepes adag McDonalds-os sült krumpli – 5,97 km
  • Egy db szintén Mekis sajtburger – 4,05 km
  • Egy feketekávé vélhetően cukorral – 0,42 km
  • Egy szelet Mars csoki – 3,34 km
  • Mindössze két darab Ferrero Rocher csokigolyó 2,21 km
  • Egy csomag chips (kb. 77 g-os, ízesített) – 10,47 km

Igencsak megdöbbentőek ezek az adatok. Lehet, hogy máskor jobban meggondoljuk, hogy bekapunk-e két darabocska finom csokigolyót desszertként? Vagy hogy majszolunk-e chipset tévénézés közben? Tény és való, hogy sajnálatos módon egy zacskó chips a normál napi kalóriamennyiség egynegyedét teszi ki. Csakhogy ebben nincs rost, vitamin, és egyéb, a szervezet számára fontos tápanyagok. Úgy is mondhatnánk, hogy az egészségtelen táplálkozás nem más, mint kalórialuxus.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!