Menü

ZABálnivaló egészséges pogácsa

Az egészséges táplálkozás nem azt jelenti, hogy kizárólag salátán és sovány csirkehúson élünk. Ez a fajta diéta csak nagyon rövid ideig tartható, még a testépítők is csak időszakosan, a versenyek előtt alkalmazzák. Ha életmódot szeretnénk váltani, akkor javasoltabb, hogy ne mondjunk le a kedvenc ételeinkről, inkább készítsük el azokat egészségtudatos módon.

A pogácsa kiváló nassolnivaló, közkedvelt reggeli, napközbeni, vagy vendégfogadós kínálóétel. Ahelyett, hogy örökre lemondanánk róla, amiért nagyon egészségtelen - a finomlisztes változat egyébként tényleg az - , inkább készítsük el reform módon, például az alábbi recepttel, melynek további előnye, hogy gyorsan elkészül.

Hozzávalók:
600 g zabliszt, 30 dkg teavaj, 4 teáskanál tengeri só, vagy 5 teáskanál himalája só, 250 g tejföl, 250 g trappista sajt, 4 teáskanál szódabikarbóna.

Ezeket az összetevőket gyúrjuk össze, és hagyjuk picit pihenni. Akár a kenyérsütőgép kb. 45 perces pizza programjával is összekevertethetjük, akkor még több időnk marad. Majd nyújtsuk ki és szaggassuk pogácsaszaggatóval. Ne lepődjünk meg, hogy egy sötétebb, tömörebb, de jól dolgozható tésztát kapunk, amelynek az állaga más, mint a finomlisztes pogácsáké. Majd szórjunk tele reszelt sajttal a tetejét, és előmelegített sütőben süssük meg. Még finomabb lesz, ha a sajt megszilárdulása után megfordítjuk a pogácsákat, hogy a sajtos felükkel alulról is süljenek egy kicsit, így a sajt ropogós réteget képez a pogácsa tetején.

Jó étvágyat kívánunk!

A nap legfontosabb étkezése cukorbetegként

A reggelit egyébként is a nap legfontosabb étkezésének tartják, de cukorbetegnél kiemelt fontosságú, mivel indítják a napot.

Mi az a chutney és hogyan lehet elkészíteni?

Azok, akik szeretnek kipróbálni új ízeket és textúrákat, megismerni különböző konyhákat, élvezik a gasztronómia világát, ők biztosan szeretni fogják a „chutney”-t. egy indiai eredetű szószról van szó, mely különböző összetevőkből áll, ezek lehetnek gyümölcsök, de legtöbbször azonban zöldségekből készül. a chutney kiváló kísérője a burgonyának, sajtoknak és húsoknak.

Ne keressen tovább – ez a legjobb természetes édesítő

Sokan használnak alternatív megoldásokat a cukor helyett, de a megfelelő édesítőt megtalálni nehezebb feladat, mint gondolnánk.

A kínai népi orvoslás a ,,halhatatlanság növényeként” említi az ötlevelű ginzenget

A Jiaogulan a déli kínai hegyekből származik, de fokozatosan terjed Thaiföldön és Japánban. A tökcsalád kúszó növényének botanikus neve Gynostema ötlevelű (Gynostemma pentaphyllum), de megtalálhatjuk déli ginzeng, xianxao (Kína) vagy amazachur (Japán) is.

Gyümölcsök, amiket cukorbetegek is fogyaszthatnak

A gyümölcsfogyasztás szabályait javasolt tisztázni a diabétesszel élőknek. Szigorú diétát ír elő az orvos azoknak, akik kettes típusú cukorbetegségben szenvednek.