Menü

A gyógynövények újra teret hódítanak

A gyógynövények szerepe folyamatosan változott az idők során. Volt, hogy a gyógyítás legfontosabb eszköze volt – nem is lehetett volna másképp, hiszen nem állt rendelkezésre másfajta orvosság. Aztán volt idő, amikor boszorkánykodásnak tartották, ha valaki gyógynövényeket használt, és büntetés járt érte. A gyógyszerpiac szélesedése mindinkább erősítette a gyógyhatású növények háttérbe szorulását. Olyannyira, hogy szinte teljesen háttérbe szorultak a szintetikus szerek mellett.

Manapság látható, hogy az emberek kezdenek visszatérni a természet értékeihez, mind a táplálkozás, mind a gyógyulás területén. Igyekszünk házi, egészséges alapanyagokból álló élelmiszereket beszerezni, valamint a természet kincsestárával gyógyulni. A testünk nem is marad hálátlan, ha a természetellenes összetevőket elkerüljük, és nem ilyesmit juttatunk a szervezetünkbe.

Ma már a gyógyszercégek képviselői is észrevették, hogy az emberek egyre fontosabbnak tartják a természetes orvoslást, és hogy a piac szép lassan kezd átalakulni.

A gyógynövényeket használni ráadásul végtelenül egyszerű, amellett, hogy felhasználási módjuk nagyon széles körű, sőt még a betakarításuk sem bonyolult feladat. Az alapvető információkat gyakorlatilag három nap alatt el lehet sajátítani.

A Kör-Te Egyesület ezért Szegeden idén is megrendezi a tavaly nagy népszerűségre számot tartó gyógynövényismereti tanfolyamát. Az első alkalommal az elméleti háttérrel ismerkednek, a következőn pedig terepen vizsgálják és keresik az aktuális gyógynövényeket. A harmadik és egyben utolsó képzési napon a változatos feldolgozási lehetőségekről lesz szó: tinktúrák, krémek, étel alapanyag, szappanok, lelket nyugtató cseppek és még sok minden más készülhet belőlük.

Bővebb információt kérhettek az egyesület facebook oldalán: https://www.facebook.com/korte.egyesulet

Egészséges, tápláló lisztek

Egészséges, tápláló lisztek. A friss, illatozó fehér lisztből készült péksüteményekről nagyon nehéz lemondani, még annak ellenére is, hogy tudjuk nagy mennyiségben sokat árthatnak.

Zöld tea fogyasztás hatásai

Kutatások igazolják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, nem csak egészségesebbek, de gyorsabb az anyagcseréjük, és sportolás közben is több kalóriát égetnek el.

Alap dolgok a szépségünkért

Sokszor a legalapvetőbb dolgok elmulasztásával ártunk a legtöbbet szépségünknek. Bőrünk, hajunk, körmünk, arcunk szépségéhez, egészségéhez elég betartani néhány egyszerű aranyszabályt.

Tippek a karcsú derék eléréséhez

A darázsderék és a lapos has minden nő legnagyobb álma, de a jó hír az, hogy kitartó edzéssel nem lehetetlen elérni. Különösen a téli időszakban érdemes erre odafigyelni, hogy ne közvetlenül a bikiniszezon előtt kapkodjon az ember az alakformálással.

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék