Gyümölcsturmix az erős immunrendszerért
- Dátum: 2015.11.27., 16:51
- bacilus, emésztés, gyógyulás, gyümölcsturmix, immunerősítés, immunrendszer, immunvédelem, méz, rost, turmix
Immunrendszerünk erősítése céljából kiváló gyümölcsturmixokat készíthetünk. S hogy ennek mi az előnye? A legelsőt talán mondani sem kell, hogy a gyümölcsök egészségesek, sok bennük a rost és a vitamin. Mégis ritkán jut eszünkbe, hogy megbetegedés, vagy megelőzés céljából télen is fogyaszthatunk gyümölcsturmixot.
Legyen szó akár gyerekről, akár felnőttről, könnyen lehet, hogy egy finom, gyümölcsös ital jobban esik a megbetegedések idején, mint a szokásos teák. Bár a gyógynövényes teák hatását ne vitassuk el, mert kétségtelenül fantasztikusak, de nem árt, ha változatosabbá tesszük a folyadékbevitelt valami mással. A gyümölcsturmix abban is segíthet, hogy könnyebb vele lenyelni a gyógyszereket, vitaminokat a gyerekek számára, mint a vizes italokkal.
S hogy miből készíthetünk télen gyümölcsturmixot? Ez nagyon egyszerű: alma, körte, narancs, banán, mandarin és bármi más kerülhet a turmixunkba. Ha épp betegség közben, és nem megelőzésként alkalmazzuk, akkor tejet és cukrot semmiképp se használjunk hozzá! Bár a tejes turmixok is nagyon finomak, betegség esetén csak táptalajt adnak a bacilusoknak. A cukros ételeket és italokat is érdemes kerülni ilyenkor. A gyümölcsturmix általában önmagában is elég édes, de akik édesszájúak, azok adjanak hozzá egy kis akácmézet még a turmixolás előtt.
A rosttartalma miatt a gyümölcsturmix segíti az emésztést, így ez egy plusz pozitív hatás, amikor tisztulásra és gyors működésre van szüksége a szervezetünknek.
Az elkészített turmix egy ideig hűtőben tárolható, de tény, hogy frissen finomabb. Ha mégis hűtőben tartjuk, akkor mindenképpen fedjük le, és ivás előtt keverjük át egy kicsit, hogy az ízek és összetevők újrakeveredjenek egymással.
Ezeket próbáld ki a szúnyogcsípésekre

Mind minden évben, idén is eljött a szúnyogok ideje a hirtelen meleggel, kellemetlen csípésükre van pár házipraktikánk.
Tavaszi megújulás – kívül és belül

A tél után a tavasz olyan, mint egy mély lélegzetvétel: friss, üde, és tele van lehetőséggel. A természet új ruhát ölt, zöldbe borulnak a fák, virágba borul a világ, és ezzel együtt mi is új energiákat érzünk magunkban. De vajon tudatosan is megéljük ezt a megújulást?
A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás, vagyis amikor valaki nem dohányzik, de mások füstjét belélegzi, komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. Ez a fajta dohányfüst belégzése ugyanúgy tartalmaz káros anyagokat, mint az aktív dohányzás.
Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.
Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.