Menü

Fogyás munka nélkül?

Elgondolkodott már azon, hogy miért oly népszerűek azok az eszközök, amelyek mozgás, szenvedés, tulajdonképpen különösebb tennivaló nélkül fogyást, egészségesebb életet ígérnek? Hát azért, mert imádunk csalni. Még akkor is, ha nem tudjuk, hogy arról van szó. A könnyebb út csak azoknak kifizetődő, akik kínálják, hiszen ez egy olyan csali, amelyre mindig akad elegendő hal. Azaz tuti üzlet.

Az izmainkat stimuláló eszköztől kezdve a különböző zsírégető tablettákon át egészen a fogyasztóövig minden termék azt igyekszik elhitetni, hogy semmit sem kell tennünk annak érdekében, hogy leadjunk testsúlyunkból. Mi pedig ezt készséggel elhisszük.

Elhisszük, mert így a könnyebb, egyszerűbb. Tudat alatt hagyjuk becsapni magunkat és csalunk. Újra és újra.

Ezért, ha legközelebb szemet vet egy hasonló, gyors munka nélküli eredményt kínáló eszközre, vagy módszerre, mindenképpen gondolja át a vásárlást. Nézzen a dolgok mögé, vizsgálja meg, milyen elven működik az adott termék. Kérdezzen meg másokat. De legfőképpen azt gondolja át, nem-e akarta tudat alatt a könnyebb utat választani.

Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, emellett esetleg lesz ideje értékesebb, eredményesebb időtöltésre, nem mellesleg még pénzt is takaríthat meg...

Tippek az unalomevés ellen

A karantén kilók gyorsan felszaladhatnak, de van megoldás ellenük.

Tippek a fogyáshoz idősebb korban

A fogyás nem csak a fiatalok problémája, hanem idősebb korban is aktuális lehet a súlyvesztés kérdése. Azonban ilyenkor több oka is lehet az elhízásnak, és figyelni kell arra is, hogy tényleges zsírt adjanak le, ne pedig izmot veszítsenek. Mi most arra keressük a választ, hogy hogyan lehet idősebb korban súlyt leadni úgy, hogy ne jöjjön vissza egyből és ne is járjon szigorú koplalással.

Mit árul el rólunk a vércsoportunk?

Mindenki tehet azért, hogy megváltoztassa életmódját, étrendjét, vagy az edzéstervét, de a vércsoportunk a születésünktől kezdve ugyanolyan marad. Közel száz évvel ezelőtt Karl Landsteiner Nobel-díjat kapott azért, mert felfedezte, hogy nem egyforma a vérünk, hanem különböző vércsoportok vannak. Az a mai napig rejtély, hogy miért vannak más vércsoportok, de azt tudni, hogy a vérben található cukor és fehérje kombináció alapján különböztetik meg a különböző típusokat.

Mi az a superfood?

Bár az utóbbi időben kevésbé találkozhattunk ezzel a szóval, azonban a superfood kifejezés pár éve futótűzként terjedt el a köztudatban, holott nem egy új jelenségről van szó. Mi az a superfood és miért kapta fel ennyire a média?

Mi az a mochi?

A japánok táplálkozásáról csak jókat hallunk: egészségesen étkeznek, halakat, zöldségeket fogyasztanak, és friss hozzávalókból főznek. Az édességekkel is körültekintően bánnak: minőségi alapanyagok és mértékletes fogyasztás. Ilyen japán különlegesség a Mochi is!