Schüssler-só, az egyedülálló és rendkívüli gyógymód
- Dátum: 2015.07.26., 20:38
- ásványi anyag, ásványi só, biokémia, egészség, energiaforrás, gyógyulás, Schüssler-só, sejt, sejtfal, tápanyag, természetes gyógymód, vitalizálás
Hallott már a Schüssler-sóról? Ez a homeopátiához hasonlítható, de attól teljesen eltérő hatásmechanizmusra épülő természetes gyógymód nagyon különleges. Szinte nincs olyan testi és lelki betegség, amelynek a gyógyulásához ne tudna támogatást nyújtani.
A feltalálója Dr.Wilhelm Heinrich Schüssler az 1800-as években dolgozta kutatta az ásványi sók fontosságát, és dolgozta ki az erre alapuló gyógymódját. Noha akkortájt sokan kételkedtek benne, mára a tudomány egyre inkább igazolni látszik a tanításait. Sajnos a mai napig igaz a természetes gyógymódokra, hogy az emberek nem hisznek benne, de vajon mi térített el bennünket olyan irányba, hogy csak a mesterséges gyógykészítményekben hiszünk, a természetest pedig teljesen elvetjük? Érdemes elgondolkodni rajta.
Schüssler mindenesetre felfedezte, hogy a szervezet egészsége az ásványi sóktól függ: a beteg emberek szervezetében minden esetben hiányt tapasztalt a létfontosságú ásványi sókból. 12 féle ásványi só az, amely a szervezetünk számára szükséges, és kidolgozta, hogy ezeket milyen módon vihetjük be leghatékonyabb módon a szervezetünkbe.
Így alakította ki a speciális Schüssler-sókat, amelyek különlegessége abban rejlik, hogy sejtszinten azonnal a megfelelő helyekre jutnak a tápanyagok a sejtfalon keresztül, nem kell áthaladniuk az emésztőrendszeren. Ráadásul ezek a biokémiai esszenciák nem a szokásos módon „pótolják” a hiányzó anyagokat, hanem gyakorlatilag emlékeztetik, irányítják a sejteket, hogy mit kell tenniük, milyen ásványi anyagokat kell előállítaniuk az egészséges működéshez. Gyakorlatilag a sejtek energiaforrásaként működnek, és segítenek a sejtek bio-elektromos összeköttetését.
A sejtszintű hatás révén mindenre találhatunk megfelelő Schüssler-sót, legyen szó akár hétköznapibb, akár speciális betegségekről, immunrendszer erősítésről, lelki folyamatokkal való megküzdésről. Minden megyében találhatunk hozzáértőt, aki a Schüssler-sókkal foglalkozik. Általában tabletta formájában kapható, amelyet el kell szopogatni, de létezik külsődleges alkalmazása is a Schüssler-féle kenőcsök formájában.
További előnye, hogy kiegészítő terápiaként is alkalmazható az általános gyógymódok, gyógyszerek mellett, mert segíti az azokban rejlő anyagok felszívódását, csökkenti a mellékhatásokat, és támogatja a gyógyító folyamatokat. Homeopátiás kezelések mellé szintén alkalmazzák. Érdemes kipróbálni!
Fotó:
Pixabay.com
Nyirokterápia – A szervezet öntisztító rendszere

A nyirokterápia egy olyan természetes, manuális kezelési módszer, amely a nyirokrendszer működésének serkentését szolgálja. A kezelés célja a nyirokfolyadék áramlásának javítása, a pangások megszüntetése, valamint a méreganyagok elszállításának elősegítése a szervezetből.
Véradás: nagyszerű hősök hétköznapi tette

Magyarországon naponta körülbelül 1600-1800 véradóra van szükség ahhoz, hogy a kórházak biztonságosan el tudják látni a betegeket. A véradás nemcsak egy egyszerű, alig fél órát igénylő cselekedet, hanem valódi életmentés.
A hyaluronsav főbb hatásai

A hialuronsav fő feladata a víz visszatartása, így szöveteink hidratáltak maradnak. Legnagyobb mennyiségben a szemekben, a bőrben és kötőszöveteinkben található meg. A szervezet természetesen képes előállítani a számára szükséges mennyiséget, de az öregedés, környezeti tényezők és életmód hatására a hialuronsav szintje csökkenhet.
A konjak liszt hatásai szervezetre

A konjak lisztből készült „szénhidrátmentes” tészták valóban egyre népszerűbbek a diétázók körében, mivel alacsony kalóriatartalmuk és magas rosttartalmuk miatt jó alternatívát kínálnak a hagyományos tészták helyett. Azonban érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni a fogyasztásukkal kapcsolatban.
Az olivabogyó egészségügyi előnyei és vitamintartalma

Az olivabogyó nem csupán egy ízletes hozzávaló számos ételhez, hanem egy valódi tápanyagbomba is, amely számos egészségügyi előnnyel jár. A mediterrán étrend egyik alapköveként az olivabogyó nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olivabogyó rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szervezet megfelelő működéséhez és számos betegség megelőzéséhez.