Menü

Idén is volt Everness – ez a fesztivál más, mint a többi

A nyár a fesztiválok időszaka, lassan már az ország minden pontján rendeznek több napos buli-eseményeket. Van egy azonban közöttük, ami más, mint a többi. A balatoni színhelyű Everness Fesztivál a lélekkel foglalkozik, és önmagadhoz visz közelebb.  

A hangulata nem csak azért különleges, mert az akarattyai Part Üdülő területén rálátás nyílik a magyar tengerre. Itt a vízparton vad buli helyett jógáznak a Stand Up Paddle deszkán, vagy meditatív állapotba hozó doboláson lehet részt venni. Az Everness fő vonalát az előadások képezik, idén számtalan spirituális, a lélekkel és önmagunkkal, párkapcsolatunkkal, és testi mivoltunkon belüli és túli önmagunkkal foglalkozó előadásra lehetett beülni. A programfüzet szó szerint egy kis könyvnyi vastagságú volt, és a bőség zavarában igen nehéz volt dönteni – szívesen lettünk volna vagy öt helyen egyszerre.

A könnyebb áttekinthetőség érdekében témák szerint falvakra bontották a különböző programelemeket. Volt például Intimitás falu, Égbőlpottyant gyermekfalu és Férfi Falu is. Nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is kiváló lehetőségeik adódtak, hasznosnak bizonyult mondjuk az, ahol a gyerekeket megtanították, hogyan kell biztonságosan elesni.

Általánosan jellemző, hogy a tudatossági, önismereti, spirituális programokon inkább a nők vesznek részt, az arány a javukra 80-95%-os szokott lenni. Ezúttal kellemesen csalódtunk, talán a célzott promóció, de remélhetőleg a nyiladozó férfiúi elme és lélek révén ennél most jóval több férfi résztvevő volt.

Nem csak hallgatóként „okosodhattunk” és szellemülhettünk át, hiszen lelki tréningek, workshopok, egyéni tanácsadások, kézműves és egészséges, valamint spirituális jellegű termékeket árusító bódék, bio, vegetáriánius és házi jellegű ételek között tölthettük az időt a tóparton.

Ez a fesztivál tehát valódi lelki feltöltődést biztosít. A zenei élményre vágyóknak sem kellett csalódniuk, bemutatkozott például a Van A Van, Soma Mamagésa legújabb formációja (lásd a fotón), valamint más olyan együttesek, amelyek a zenéjükkel üzenni szeretnének, és mély tartalommal kívánják megérinteni a lelkünket.

Az idén június 24-28. között megrendezett Everness sikerességét mi sem igazolja jobban, mint hogy számos résztvevő már a helyszínen feliratkozott a jövő évi fesztivál kedvezményes jegyvásárlási lehetőségére, a szervezők pedig már kitűzték az őszi budapesti Everness hétvége időpontját.

„Utak a világba, amelyben élni szeretnél” – ez az Everness szlogenje, amely valóban sokatmondó. Nem csak egymás mellett szórakoztak az emberek, hanem valódi közösség alakult ki a fesztiválozók között. Sokan már ismerik egymást az előző rendezvényekről, noha egyre nagyobb igény mutatkozik, és évről évre többen vannak az Everness-eseményeken.

Amennyiben Te is szeretnéd jobban megismerni önmagad, és a Téged körülvevő világot, már most írd be a naptáradba az Everness Weekend időpontját, amelyről később részletesen is hírt adunk: várhatóan szeptember 19-20. között rendezik Budapesten. 

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.