Utazás az egészség felé - Bodrogi Réka életmód oldala
- Dátum: 2015.06.03., 17:18
- Ábrahám Adrienn
- ajánlás, blog, életmód, életmódváltás, evés, facebook oldal, főzés, kreativitás, mozgás, sport, táplálkozás
Néha azt hisszük, hogy egészséges életmódot élni elérhetetlen és merész vállalkozás, olyasmi, amire csak az időmilliomosok képesek. A "partvonalról" szemlélve olybá tűnhet, hogy erre csupán azok a hírességek képesek, akiknek szépnek és egészségesnek lenni a megélhetésük része. Bár az is követendő példa lehet, de sokkal hitelesebb, ha egy hétköznapi, és éppen ezért hiteles ember gondolatait és tippjeit olvashatjuk az egészséges életmódról.

Tévhit ugyanis, hogy csak azok képesek megfelelően táplálkozni és sportolni, akik elvakult bolondjai az egészséges életmódnak. Mindezt jobban elhisszük, ha olyasvalakitől halljuk, mint a "lány a szomszédból". Kövesd Bodrogi Réka facebook oldalát, a Le Grand Voyage-t, és máris olyan érzésed lesz, hogy a barátnőd tippjeit olvashatod arról, hogy mit tehetsz önmagadért. Legyen szó akár a testedről: evésről, főzésről és mozgásról, akár a lelkedről.

A kettő ugyanis szorosan összefügg, Réka ezt már pontosan tudja. Éppen azért emberközeli, mert nem áltat minket azzal, hogy egy hét alatt lehet lefogyni, vagy hogy minden nap ugyanolyan könnyű felhúzni a futócipőt. Ő is élt már meg mélypontokat, amikor nagyobb erő kellett ahhoz, hogy legyőzze önmagát.

Noha gyerekkora óta sportolt, sokáig mit sem tudott az egészséges táplálkozásról. Azonban amikor egy időre meg kellett válnia szeretett sportágától, a szinkronúszástól, akkor rájött, hogy innentől kezdve nagyobb fokú tudatosságra van szüksége, ha vissza szeretné kapni korábbi testalkatát, és megőrizni az egészségét. Sok sportoló van ezzel így: csak a verseny, vagy rendszeres sporttevékenység befejezése után jönnek rá, hogy a hétköznapi életmód mellett plusz odafigyelést igényel a korábbi alak és fizikai állapot megőrzése.

Így hát elindult az úton, a futás tekintetében szó szerint, a táplálkozással kapcsolatban pedig képletesen. Önmagára talált a főzésben, az egészséges ételek megalkotásában. Kreatív tippeket kaphatunk a Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldalon, valamint blogon ahhoz, hogy mit együnk, mit főzzünk, és Bodrogi Réka csodálatos ételkölteményeit szemlélve nem csak azonnal megéhezünk, de pillanatok alatt rájövünk, hogy az egészséges ételek is lehetnek ínycsiklandozóak és finomak. A képek alapján biztosan Te is elhiszed...
Az oldalt ezen a linken találjátok: www.facebook.com/LeGrandVoyageBlog
A fotókat Bodrogi Réka készítette.
Forrás: Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldal

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra
A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.
Téli közlekedés: közös felelősség az utakon
A tél minden évben új kihívásokat tartogat az autósok számára. A hirtelen lehűlés, a csúszós utak, a korai sötétedés és a kiszámíthatatlan csapadék mind olyan tényezők, amelyekhez tudatosan és felkészülten kell alkalmazkodni. A biztonságos téli közlekedés nemcsak technikai kérdés, hanem szemléletbeli felkészültség is: minden járművezetőnek tisztában kell lennie a téli vezetés szabályaival és saját felelősségével.
A téli madáretetés aranyszabályai – hogyan segítsünk felelősen?
A madáretetés sokak számára kedves téli tevékenység, hiszen különleges élmény testközelből figyelni a kertünkbe vagy erkélyünkre látogató énekesmadarakat. Ugyanakkor kevesen tudják, hogy az etetésnek megvannak a maga írott és íratlan szabályai, amelyek betartása nélkül többet árthatunk, mint használunk.
Tradíció vagy környezettudatosság?
A karácsonyi készülődés sokak számára már az advent első napjaiban elkezdődik, és ilyenkor nemcsak az ünnepi menü, hanem a karácsonyfa és a dekorációk kérdése is előtérbe kerül. Egyre többen próbálnak tudatosabban dönteni arról, hogy igazi vagy műfenyő kerüljön az otthonukba, és hogyan lehet az ünnepeket kevesebb hulladékkal megélni. A környezettudatosság ma már nem elvesz az ünnep varázsából – épp ellenkezőleg, új hagyományokat és személyesebb megoldásokat teremt.
Okostányér - egy opció az egészségesebb étkezéshez
Az mindenkinek oké, hogy egészségesen kell(ene) étkeznünk, hogy a testünk mindent megkapjon, amire szükségünk van, de sokan nem tudják, hogyan is kellene ezt jól csinálni. Íme egy remek alternatíva erre.