Menü

Utazás az egészség felé - Bodrogi Réka életmód oldala

Néha azt hisszük, hogy egészséges életmódot élni elérhetetlen és merész vállalkozás, olyasmi, amire csak az időmilliomosok képesek. A "partvonalról" szemlélve olybá tűnhet, hogy erre csupán azok a hírességek képesek, akiknek szépnek és egészségesnek lenni a megélhetésük része. Bár az is követendő példa lehet, de sokkal hitelesebb, ha egy hétköznapi, és éppen ezért hiteles ember gondolatait és tippjeit olvashatjuk az egészséges életmódról. 

Tévhit ugyanis, hogy csak azok képesek megfelelően táplálkozni és sportolni, akik elvakult bolondjai az egészséges életmódnak. Mindezt jobban elhisszük, ha olyasvalakitől halljuk, mint a "lány a szomszédból". Kövesd Bodrogi Réka facebook oldalát, a Le Grand Voyage-t, és máris olyan érzésed lesz, hogy a barátnőd tippjeit olvashatod arról, hogy mit tehetsz önmagadért. Legyen szó akár a testedről: evésről, főzésről és mozgásról, akár a lelkedről. 

A kettő ugyanis szorosan összefügg, Réka ezt már pontosan tudja. Éppen azért emberközeli, mert nem áltat minket azzal, hogy egy hét alatt lehet lefogyni, vagy hogy minden nap ugyanolyan könnyű felhúzni a futócipőt. Ő is élt már meg mélypontokat, amikor nagyobb erő kellett ahhoz, hogy legyőzze önmagát. 

Noha gyerekkora óta sportolt, sokáig mit sem tudott az egészséges táplálkozásról. Azonban amikor egy időre meg kellett válnia szeretett sportágától, a szinkronúszástól, akkor rájött, hogy innentől kezdve nagyobb fokú tudatosságra van szüksége, ha vissza szeretné kapni korábbi testalkatát, és megőrizni az egészségét. Sok sportoló van ezzel így: csak a verseny, vagy rendszeres sporttevékenység befejezése után jönnek rá, hogy a hétköznapi életmód mellett plusz odafigyelést igényel a korábbi alak és fizikai állapot megőrzése. 

Így hát elindult az úton, a futás tekintetében szó szerint, a táplálkozással kapcsolatban pedig képletesen. Önmagára talált a főzésben, az egészséges ételek megalkotásában. Kreatív tippeket kaphatunk a Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldalon, valamint blogon ahhoz, hogy mit együnk, mit főzzünk, és Bodrogi Réka csodálatos ételkölteményeit szemlélve nem csak azonnal megéhezünk, de pillanatok alatt rájövünk, hogy az egészséges ételek is lehetnek ínycsiklandozóak és finomak. A képek alapján biztosan Te is elhiszed...

Az oldalt ezen a linken találjátok: www.facebook.com/LeGrandVoyageBlog

A fotókat Bodrogi Réka készítette.
Forrás: Le Grand Voyage - A nagy utazás facebook oldal

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

Advent: a lassulás művészete egy zajos világban

Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.

Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?

A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.

Miért hallgatunk még rádiót? – A hang, ami mindig visszatalál hozzánk

A streaming, a podcastok és a nonstop pörgő (rövid) videók korában könnyű azt hinni, hogy a rádió már csak poros relikvia, vagy legfeljebb az autózás kísérőzaja. Ez részben igaz is, azonban ennél sokkal izgalmasabb jelenségről van szó, hiszen rengetegen hallgatják ma is szabadidejükben vagy éppen munka közben.

A „feel-good” étkezés korszaka – amikor a jóllét kerül a tányérra

A modern ember életében az étkezés már messze nem csupán tápanyagbevitel. Egyre többen keresik azokat az ételeket, amelyek nemcsak finomak és táplálóak, hanem mentálisan is feltöltenek. Így született meg a „feel-good” étkezés irányzata, amely új megközelítést ad a mindennapi táplálkozási szokásainknak. Ez a trend nem tiltólistákra, nem szélsőséges diétákra épít, hanem arra, hogy megtaláljuk azt az egyensúlyt, amelyben a testünk és a lelkünk is jól érzi magát.