Menü

Meg kell szerettetni a zöldségeket!

„Sikerrel zárult az Eisberg első Sali-Bulija, ahol kicsik és nagyok együtt tanulhattak a zöldségekről, gyümölcsökről és az egészséges életmódról.
- Az elsődleges célunk, hogy a gyermekek számára érdekessé tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket. Sajnos nagyon kevés felnőtt fogyaszt belőlük megfelelő mennyiséget, és ez kihat a gyermekek étkezési szokásaira is. Viszont ha sikerül megszerettetni a kicsikkel a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, ez az arány javulhat – fejtette ki a Sali-Buli családi nap és jótékonysági esemény főszervezője, Gazsi Zoltán, az Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint fontos a szülői minta, viszont a gyerekek ugyanúgy hatással vannak a felnőttekre.” - áll az esemény sajtóközleményében.

A program ismételten rámutatott arra a hiányosságra, amely a magyar táplálkozási szokásokat jellemzi. A WHO ajánlása szerint naponta 300-400 gramm zöldséget-gyümölcsöt kellene fogyasztanunk, ehelyett átlagosan ennek felét teljesítjük.

A felnőttek étkezési szokásai közvetlenül és közvetetten is befolyásolják a család többi tagjának éppen kialakulóban lévő táplálkozási magatartását. Ráadásul a problémák már gyermekkorban jelentkeznek, az eseményen elhangzott, hazánkban a gyerekek közel egynegyede túlsúlyos.

A gyümölcsök általában népszerűek (persze nem mindegyik), a zöldségfogyasztás reklámozása azonban kulcskérdés a fiatalok körében. A figyelemfelkeltés és az ajánlás hangsúlyozása mellett arra is oda kell figyelni, hogy a gyerekek számára igazán vonzóak legyenek a termékek.

Fotó:
Pixabay.com

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.