Menü

Végre! – Eltűntek az egészségtelen édességek a LIDL pénztáraiból

A LIDL áruház lánc megreformálta a kasszáit. Idáig rágók, csokoládék, gumicukrok tömkelege nézett velünk szembe mindkét oldalról, amíg az általunk vásárolt termékek meneteltek a pénztáros felé. Így bárki könnyebben elcsábult az egészségtelen édességekre, nem is beszélve a gyerekekről… De ennek most vége.

Február végétől már minden LIDL áruházban a megújult készlettel jelentkező kasszákat találhatjuk. A klasszikus édességek helyett müzliszeletek, szárított gyümölcsök, csemegemixek szerepelnek majd a pénztárpult kínálatán. A LIDL Magyarország beszerzési igazgatója, Nepp Zoltán úgy nyilatkozott, hogy hazánk elhízási rátájának aggasztó adatai sarkallták őket a változásra. Ezért a százhatvan áruházuk összes kasszája átalakításra került az említett módon. A módosításhoz egyébként már év elején nekikezdtek, így sokaknak már feltűnhetett a pozitív változás.

Az bizonyos, hogy sok édesanya hálás lesz a döntésért, ugyanis nem mindegy, hogy milyen édességet lát meg a gyerek a kasszánál, és miért könyörög sorban állás közben. Az áruházlánc információi szerint a pénztárpolcokon elhelyezett áruk 30%-kal kevesebb kalóriát, 50%-kal kevesebb szénhidrátot, és 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaznak, mint az eredetileg elhelyezett édességek. Ettől persze még lehetséges, hogy az itt elhelyezett termékek tartalmaznak cukrot, vagy nem épp egészséges adalékanyagokat, de mindenképpen örömteli a változás. Arról nem is beszélve, hogy fontos lépést mutat a döntés: úgy tűnik, a vásárlók egészségtudatossága elérkezett arra a szintre, hogy már üzleti szempontból is megérjen változtatni.

Valószínűsíthető, hogy a LIDL-nek bevétel-növekedést és új vásárlókat hozhat a módosítás, mert az egészséges életmódra törekvő szülőknek bizonyosan nem mindegy, hogy milyen kínálattal kecsegtetik a gyerekeket a sorban állás közben. Persze a gyerek nélküli, de egészség iránt elkötelezettek is szívesebben vásárolhatnak olyan üzletekben, ahol legalább ilyen szinten odafigyelnek a kínálatra. A LIDL új irányvonala biztosan csakis pozitív kritikával illethető, gratulálunk hozzá!

Forrás:
divány.hu

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.