Menü

Blog ajánló: Szép világunk magazin

Az internet elterjedésével sokan féltik a világ legszebb hobbijait, az olvasást, a túrázást, az utazást. Szerencsére a világháló a hasznunkra is válhat, ha olyan kiváló oldalakkal találkozhatunk, mint a Szép világunk magazin. Kollát Gyula blogját olvasva ugyanis virtuális utazásra indulhatunk, és az írások olyan magával ragadóak, hogy néha fel kell ébresztetnünk magunkat.

Jómagam az észak-karolinai korrallzátony szerelmeseként találkoztam először Gyula írásaival. Oly meggyőzően forgatta a tollát a cikk írása közben, hogy még csak nem is sejtettem: az ő utazása is virtuális volt erre a tájra. Meglepődtem, amikor kiderült, hogy idáig még csak a szívében repült el a partot övező, hosszú homokföldnyelvre. Mindez mit sem vett el írásainak értékéből, amelyek egy része saját élményeken, túrákon alapul, másik része pedig kitartó kutatómunka és ügyes „gondolatutazás” eredményei.

Mindenkinek szeretettel ajánlom a természetesen ingyenesen olvasható Szép világunk virtuális magazint, amely a nevéhez hűen a világ szépségeit mutatja be. Nem tud bárki ilyen szeretettel írni fákról, virágokról, állatokról, hazai és külföldi tájakról, túrázásról, csak az, aki tényleg szerelmes a világba. Ezt mutatja a Jókai Mórtól kölcsönzött mottója is: „Ha ma elhagynám a földi világot, csak azt tudnám referálni annak a másik világi népnek, hogy ez az elhagyott nagyon szép világ volt.” – Aki erre már ráébredt, és aki nem, mindegyiküknek ajánlott a blog olvasása a http://szepvilagunk.weebly.com oldalon. A bejegyzések között szerepelnek még gasztronómiai élmények, valamint hölgyekről szóló írások is, hiszen az író szerint ezek mind-mind szebbé teszik a világunkat. A közösségi oldalak kedvelői a Hegyek Virágok Étkek nevű oldalon is nyomon követhetik az írásokat a www.facebook.com/HegyekViragokEtkek linkre kattintva.

A túrakedvelők már találkozhattak Kollát Gyula nevével, akinek 2010-ben könyve is megjelent, rendhagyó túrakalauzának címe „Körök az ördögszántások földjén”, mely a szerző bükki körtúráit mutatja be, ismertetve a környék látnivalóit, szépségeit. Nem titkolt célja, hogy másokkal is megszerettesse a túrázást, és hazánk ezen csodás vidékeit.

Néhány kattintás után a fenti linkekre (vagy olvasás-képnézegetés az említett könyvből), és azonnal kedvünk lesz elővenni a túracipőt, megváltani a repjegyet, megcsodálni a növényeket, vagy megkóstolni finom ételeket. Kell ennél csábítóbb, hogy szeressük az életet? 

Fotó:
pixabay.com

Esküvői szokások és hiedelmek

Talán még nincs itt szezonálisan az esküvők ideje, de a tavasz, nyár beköszöntével elérkeznek ezek a jeles napok is. Aki ismeri az esküvővel kapcsolatos népi hiedelmeket, az tudja, hogy az esküvőket számos babona övezi.

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.