Menü

Teafaolaj: természetes gyógymód a bőrproblémákra

A teafaolaj olyan természetes fertőtlenítő szer, melynek gyógyhatása tudományosan is bizonyított. Sokféle problémánkra nyújthat segítséget!

Az Ausztráliában őshonos teafa leveléből kivont illóolaj baktérium-,vírus, és gombaölő szer, külsőleg és belsőleg egyaránt használatos teafaolaj sokféle probléma esetén alkalmazható.

Külsőleg alkalmazva számos bőrproblémára lehet természetes és kíméletes gyógyír. Gyulladt, zsíros arcbőr kezelésére is alkalmas, de olyan komolyabb bőrproblémákon is segíthet, mint például ekcéma, akne és más bőrfertőzések. Kiváló fertőtlenítő hatása miatt körömgombásodás, korpás fejbőr, illetve hüvelygombásodás esetén is bevethető. Továbbá enyhíti az égés, illetve rovarcsípés által okozott kellemetlen panaszokat.

A szakemberek légúti megbetegedések esetén is ajánlják használatát, bátran alkalmazhatjuk torokfájás, mandulagyulladás és hurutos köhögés ellen is.

Sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen eleme lehet egy háztartásnak, mivel még penész eltávolítására is alkalmas.

Masszáshoz is jó választás lehet a teafaolaj, mivel fokozza a vérkeringést és elősegíti a sejtek megújulását.

Nemcsak sok mindenre, hanem sokféle módon alkalmazhatjuk a teafaolajat: párologtatás, inhalálás, aromafürdő formájában is egészségünk szolgálatába állíthatjuk.

Fotó:
pixabay.com

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!