Menü

Teafaolaj: természetes gyógymód a bőrproblémákra

A teafaolaj olyan természetes fertőtlenítő szer, melynek gyógyhatása tudományosan is bizonyított. Sokféle problémánkra nyújthat segítséget!

Az Ausztráliában őshonos teafa leveléből kivont illóolaj baktérium-,vírus, és gombaölő szer, külsőleg és belsőleg egyaránt használatos teafaolaj sokféle probléma esetén alkalmazható.

Külsőleg alkalmazva számos bőrproblémára lehet természetes és kíméletes gyógyír. Gyulladt, zsíros arcbőr kezelésére is alkalmas, de olyan komolyabb bőrproblémákon is segíthet, mint például ekcéma, akne és más bőrfertőzések. Kiváló fertőtlenítő hatása miatt körömgombásodás, korpás fejbőr, illetve hüvelygombásodás esetén is bevethető. Továbbá enyhíti az égés, illetve rovarcsípés által okozott kellemetlen panaszokat.

A szakemberek légúti megbetegedések esetén is ajánlják használatát, bátran alkalmazhatjuk torokfájás, mandulagyulladás és hurutos köhögés ellen is.

Sokrétű felhasználása miatt nélkülözhetetlen eleme lehet egy háztartásnak, mivel még penész eltávolítására is alkalmas.

Masszáshoz is jó választás lehet a teafaolaj, mivel fokozza a vérkeringést és elősegíti a sejtek megújulását.

Nemcsak sok mindenre, hanem sokféle módon alkalmazhatjuk a teafaolajat: párologtatás, inhalálás, aromafürdő formájában is egészségünk szolgálatába állíthatjuk.

Fotó:
pixabay.com

Napégés után…

A nyár gyakori veszélye az erős UV-sugárzás, ami különösen veszélyes, hiszen percek alatt leéghetünk a napon. Ilyenkor kiemelten fontos, hogy kellő figyelmet fordítsunk a megelőzésre, ám ha már megtörtént a baj, akkor a napégett bőr ápolására.

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.

Amit a hosszú COVID jelenségről tudni érdemes

A COVID-19 világjárvány óta több millió ember fertőződött meg a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírussal. Míg sokan felépülnek a fertőzésből néhány héten belül, egyeseknél hosszabb távú tünetek jelentkeznek, amelyeket összefoglaló néven long COVID-nak nevezünk. Ebben a cikkben ezen jelenségről, annak tüneteiről, hatásairól és kezelési lehetőségeiről tudhatunk meg többet.

Vigyázzunk anyajegyeinkre nyáron!

Mindenki testén vannak anyajegyek. Van belőlük kisebb, nagyobb, kinek több, kinek kevesebb, de mindenkinek van. Általában a világos bőrűeknek több anyajegyük van, nekik 10-40 anyajegy is lehet a bőrükön, ami teljesen normális. Az anyajegyektől nem kell megijedni, de a rendszeres önvizsgálat, vizsgálat és szűrés nagyon fontos.

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.