Menü

Kerülj karácsonyra csúcsformába: 10 tipp, hogy Te is ragyogj az ünnepen!

Rettegsz előre a szokásos év végi őrülettől? A karácsony előtti időszakban mindennel foglalkozol, csak saját magaddal nem? Legyen ez az ünnep más, mint az eddigiek! Ígérd meg, az idén egy kicsit jobban odafigyelsz magadra készülődés közben!

A karácsonyig hátralévő másfél hónap elég arra, hogy a legjobb formádat mutasd a fa alatt - ha most elkezded a megvalósítást.

Az ősz a regenerálás időszaka a bőrápolásban. Figyelj oda erre Te is, kövesd a bombabiztos tippeket! Íme, 10 jó tanács Jenőfi Rékától, a Beauty Lab Szépség és Egészség szalon tulajdonosától, a természetes fiatalítás szakértőjétől:

1. Az első legfontosabb: egyeztess a szakemberekkel, és már most írd be a naptáradba, hogy mikor, milyen szépítkezésen veszel részt karácsonyig. Az utolsó pillanatban SOHA nem találsz időpontot sem a saját, sem a kedvenc kozmetikusod, masszőröd naptárában.

2. Jelentkezz be egy profi bőrdiagnosztikára, hogy megtudd, milyen kezelés és milyen készítmények lennének a legjobbak számodra. Ma már a kozmetikákban is lehetőség van számítógépes diagnosztikára, amivel szó szerint a bőröd alá néznek.

3. Amit semmiképp ne hagyj ki: egy jól felépített orvos-kozmetikai hámlasztó kúrával eltüntetheted a szarkalábakat, a pigmentfoltokat, kezelheted aknés, rozaceás bőrödet! Ma már vannak olyan speciális eljárások, melyek kíméletesen, de rendkívül hatékonyan kezelik a komolyabb problémákat is, anélkül hogy bárki észrevenné, valami „történik” a bőröddel.

4. Válts a nyári könnyedebb ápoló termékekről táplálóbbakra, hogy a bőröd a hűvös, szeles időben megfelelő védelmet kapjon. Nagyon jók azok a krémek, szérumok, amelyek vitaminokat, antioxidánsokat, őssejteket tartalmaznak.

5. Ha nem szeretnéd, hogy a nyáron megszerzett barnaságod eltűnjön, szolárium helyett inkább válassz önbarnítót. Vagy jó minőségű, cukor alapú barnító anyagot tartalmazó krémet használj, vagy keress barnító szalont, ahol még egyenletesebben „fújják” rád a kívánt színt. Mindenképpen figyelj viszont arra, hogy előtte leradírozd a barnítandó területet, különben csúnyán foltos maradsz!

6. Ügyelj arra is, hogy ilyenkor a bőröd már világosabb, mint nyáron. Így az alapozódat cseréld le, hogy az illeszkedjen az arcod jelenlegi tónusához. Legjobbak az ásványi alapúak, akár krém, akár por alakban. Ezek ápolják, gyógyítják, fiatalítják a bőrt.

7. Apróság, de éveket letagadhatsz egy szépen megformázott szemöldöktől. Vagy ugyanennyit ronthat az összképen egy „kezeletlen” őserdő, esetleg rosszul megformázott „golfütő” a szemed felett. Ha nem vagy biztos benne, hogy meg tudod csinálni, inkább bízd szakemberre.

8. Aludj sokat, a bőröd meghálálja. Ha kipihent vagy, az meglátszik az arcodon: kevésbé valószínű, hogy karikák díszelegnek a szemed alatt, vagy fakó, fáradt a bőröd színe.

9. Ha közeledik az ünnepi készülődés vége, menj el egy feltöltő kezelésre, pl. lézeres mezoterápiára. Azonnal látványos, mindenki észre fogja venni a változást. Kellemes, hatékony módszer a szépülésre, fiatalodásra. Arra figyelj, hogy olyan szalont válassz, ahol valóban rendelkeznek olyan géppel és hatóanyagokkal, amelyekkel valódi eredményt érhetsz el.

10. Az utolsó napokban, amikor már minden csak a bejglisütésről, az ajándékcsomagolásról és a karácsonyfa beszerzéséről szól, hagyj mindent magad mögött, és szakíts egy órát egy kényeztető, relaxáló masszázsra. Meglátod, ez maga az újjászületés!

Hidd el, ha a fentieket betartod, teljesen megújulva, nyugodtan, mosolygósan állsz majd a karácsonyfa alatt, és Te leszel a legszebb ajándék szeretteid számára…

Forrás: Jenőfi Réka, beautylab.hu

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!