Menü

Anyajegy-vizsgálat: télen nyáron fontos

Az anyajegyekre nemcsak a nyári hónapokban érdemes odafigyelni, hanem egész évben. Ha gyanús jelet találunk, fontos a kivizsgáltatás, mert veszélyes melanoma alakulhat ki.

A melanoma az egyik legrosszabb, legveszélyesebb daganattípus, amely gyakran alakul ki anyajegyből. A melanomának magas a halálozási kockázata, éppen ezért érdemes különösen odafigyelni anyajegyeinkre.

Mindannyian hallottuk már, az anyajegyek alapos vizsgálata ajánlott, méghozzá rendszeresen. Az anyajegy formáját, színét, elváltozásait kell figyelni, s ha valami gyanúsat észlelünk, szakemberhez fordulni. Persze ezen kívül kiemelten ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat. Érdemes évente egyszer meglátogatni a bőrgyógyászt.

A legveszélyeztetettebb kategóriába azok tartoznak, akik sokat vannak napon (vagy szoláriumban), akiknek korábban már volt ilyen problémájuk, jellemzően a világosabb bőrűek.

Az anyajegyek vizsgálata általában a nyári időszakban kerül terítékre, ám egész évben érdemes odafigyelni, levetetni pedig nyár előtt ajánlott.

Tehát, ha növekedés, szabálytalan alakot, színt, vagy viszketést tapasztalunk, esetleg anyajegyünk megsérül, mindenképpen forduljunk orvoshoz. Akár télen is.

Fotó:
pixabay.com

Házi gyógymódok fejfájás ellen

A fejfájás oka ezer és egy féle lehet. Ám amikor a fájdalomtól semmire sem tud figyelni, akkor általában nem az okokat keresi, hanem azt, hogy mivel lehet a fejfájás kezelése gyors és hatékony. Erre kínálunk most néhány egészséges és egyszerű, házi megoldást.

Szépüljünk belülről!

Talán kevésbé hirdetett vagy ritkábban emlegetett dolog, hogy belülről legalább annyit tehetünk a bőrünk épségért és szépségéért, mint külsőleg, a drága kozmetikumokkal. A márkás holmik mit sem érnek, a belső támogatás nélkül. Mégis mit értünk azon, hogy szépüljünk belülről?

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

A szájápolás fontossága

Már gyermekkortól fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia, valamint az egészséges étkezés. Mai témánk a szájápolással kapcsolatos.

Gyógynövényekkel a légúti megbetegedések ellen

Ahogy közeledik az ősz, úgy közeledik az influenza-szezon, így érdemes lehet néhány könnyen elérhető gyógynövénnyel megelőzni a problémát.