Menü

youtyúk.hu – Fogadd örökbe a tyúkot, hogy házi tojást ehess!

Keresd fel a www.youtyuk.hu weboldalt, és egy nagyon aranyos, de hasznos kezdeményezéssel fogsz találkozni. Nem, ez nem a népszerű videómegosztó oldal magyarosított változata, hanem ezen a honlapon saját tyúkokra tehetsz szert – amiket a gazda nevel Neked, de a Tiéd a tojás igény szerint.

Sokan felismerték már a különbséget a házi és a bolti tojás között. Érdemes csak egymás mellett felütni a kettőt – teljesen más színük van. A házi tojásnak citromsárga színe van, míg a bolti tojás sárgája inkább narancsszínű. Sokan állítják, hogy a mesterséges környezetben tartott tyúkoknak karotint adnak, hogy még sárgábbak legyenek a tojásaik. Valószínűleg a takarmányban és a tartásban mutatkozik jelentős különbség, ami aztán a tojás színében is megmutatkozik. De nem csak felütéskor más a házi tojás színe, hanem az elkészült ételeknél is: a házi tojásból készült rántották, piskóták sárgábbak lesznek, mint a bolti tojásból készültek, nem is beszélve az ízhatásról, ami szintén jelentős különbséget mutat. Ezért választják sokan, hogy házi tojást igyekeznek beszerezni. Ez azonban nem mindig könnyű…

Most itt egy kiváló kezdeményezés azok számára, akik rendszeresen szeretnének házi tojásokhoz jutni! A fent nevezett weboldalon ki lehet választani azt a gazdát, aki az örökbe fogadni kívánt tyúkokat tartani fogja. Megadhatod, hogy hány darab tojást szeretnél hetente. A szolgáltatás egyelőre Veszprém megyében, valamint Budapesten elérhető, de érdemes összefogni, ugyanis ha bizonyos rendelésszámot értek el, akkor máshová is megkezdődik a szállítás.

És hogy miért pont éppen innen érdemes házi tojást rendelni? Mert itt boldog, természetes módon tartott tyúkocskák tojásaihoz juthatsz hozzá! Ezzel kapcsolatban már sok kutatást végeztek, hogy a korrekt módon tartott állatok boldogabbak, így pedig finomabb és egészségesebb a húsuk, valamint a tojásaik. A gazdákkal akár meg is ismerkedhetsz, így láthatod, hogy honnan érkezik hozzád a finom tojás, valamint hogy miként tartják az állatokat. Így közvetlenül azt is látod, hogy kinek a megélhetéséhez járulsz hozzá a rendeléseddel! Ugye, hogy mennyivel emberibb így? Elhiheted, hogy jobban fog így esni a rántottád! 

Fotó:
pixabay.com

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.

Hogy közlekedjen a gyerek?

Mire figyelsz, ha átkelsz az úttesten? Hogyan közlekedsz biciklivel? Melyek a fényvisszaverő eszközök? Miért kell bekötni a biztonsági övet? Kinek van elsőbbsége és leginkább: tudod mitől véd meg a bukósisak? Ezeket a kérdéseket nyugodtan tegyük fel gyermekeinknek és tanítsuk őket tudatos közlekedésre!

Milyen munka illik hozzám?

A karrier életünk fontos meghatározója, amely szinte minden életszakaszunkat befolyásolja. Felnőttkorban időnk jelentős részét munkánkkal, munkatársainkkal töltjük, és az általunk végzett tevékenység erősen alakítja mindennapjainkat, életstílusunkat, felfogásunkat, és személyes kapcsolati hálónkat is. Nem véletlen, hogy már egészen kicsiként felteszik a kérdést, hogy “mi leszel, ha nagy leszel”.