Menü

Tündérhívogató minikertek

Kanadából indult a hagyomány, hogy kedves miniatűr kerteket készítenek az apró csodák szerelmesei. A minikertek, vagy eredeti nevükön tündérkertek olyanok, mint egy romantikus, berendezett kert kicsiben leképezett mása. A kertek szép díszét képezi, de erkélyre, vagy akár lakásba is elhelyezhető. A gyerekek is nagyon kedvelik, hiszen egy apró kis világ elevenedik meg a számukra. Főleg, hogy az a legenda járja: ahol ilyen miniatűr kert van, ott laknak a tündérek – innen az elnevezés.

A „háttértörténet” szerint a tündérek szerencsét hoznak, csakhogy nem könnyű befogni őket, vagy találkozni velük: legtöbbször az erdő mélyén alszanak hangulatos rejtekhelyeken, virágból készült ruhácskáikban. Ezekkel az apró, kedves kis kertekkel viszont magunkhoz csábíthatjuk őket, és akkor teljesülnek a kívánságaink.

A tündérkert összeállításához bármilyen alap megfelelő: készíthetjük nagyobb cserépben, faládában, régi mosótálban. A hozzávalók: pici növények, apró kavicsok, homok, és valamilyen berendezés: apró bútorok, kertlakók. Léteznek külön erre létrehozott webáruházak, ahol fairy garden néven elképzelhetetlenül sokféle hozzávalót találunk. De nem kell rengeteg pénzt kiadni ahhoz, hogy csodás tündérkertet alkossunk: felhasználhatunk apró csigákat, kagylókat, ajándékboltokban olcsón kapható miniszobrokat. Készíthetünk bútorokat a tündérkertbe fából, gyufából, kartonból, vagy hajlíthatunk fémből is. Így lesz igazán egyedi az alkotás!

Arra kell figyelni, hogy a növényválasztás gondos legyen, különben hamar elburjánzik a kis kertecske. Apró, és eleve kicsire növő növényeket válasszunk,pl. kövirózsa, mohák, egyes fűszernövények. Azzal is szabályozhatjuk őket, hogy eleve apró cserepecskében, vagy műanyag pohárban ültetjük be őket a minikertbe, amit majd kövekkel takarunk. A gyerkőcök joghurtos dobozai ezen kívül arra is jók, hogy kis tavat, medencét tegyünk a kertbe. Érdemes előtte befesteni kék színű festékkel, mielőtt megtöltenénk vízzel, így mutatós lesz.

A szebbnél szebb miniatűr kertecskék kitalálásának csak a fantázia szab határt! Gyerekekkel is kitűnő elfoglaltság a tündérkert kialakítása, és ha szívvel készül, biztosan beköltöznek a várva várt tündérek – már csak kívánni kell, és figyelni, ahogy megvalósul három kívánság. 

Fotó:
pixabay.com

Mit sportolhatnak a cukorbetegek?

A cukorbetegek egyik legfontosabb feladata, hogy a vércukorszintjüket ideális szinten tartsák, azonban tévedés azt gondolni, hogy a sport veszélyt jelent erre az állapotra. Mindössze be kell tartani az alapvető és legfontosabb szabályokat. De milyen mozgásformát választhatnak a cukorbetegek?

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű

Tippek megtakarításhoz

Bármit hoz az élet egy kis megtakarítás soha nem jön rosszul, ezért érdemes félretenni amikor több jön be, mint folyik ki.

Tippek a testzsír csökkentéséhez

A koplalással, nem megfelelő edzéssel és az olyan okos dogmák, mint a „ne egyél este hat után” követésével egy dolgot fogsz elérni: rosszabbul fogsz kinézni. Testedben tombolni fognak a katabolikus folyamatok, amelyek következményeként, szépen lebontja izomzatod.

Hangulatjavító gyógynövények nyomában

A hangulatingadozás, a lehangoltság és a stressz fárasztó hatása rendkívül megviseli az embert, ám nem muszáj rögtön nyugtató gyógyszerekhez nyúlni, jobb előbb a természetes megoldásokat áttekinteni.