Menü

Tündérhívogató minikertek

Kanadából indult a hagyomány, hogy kedves miniatűr kerteket készítenek az apró csodák szerelmesei. A minikertek, vagy eredeti nevükön tündérkertek olyanok, mint egy romantikus, berendezett kert kicsiben leképezett mása. A kertek szép díszét képezi, de erkélyre, vagy akár lakásba is elhelyezhető. A gyerekek is nagyon kedvelik, hiszen egy apró kis világ elevenedik meg a számukra. Főleg, hogy az a legenda járja: ahol ilyen miniatűr kert van, ott laknak a tündérek – innen az elnevezés.

A „háttértörténet” szerint a tündérek szerencsét hoznak, csakhogy nem könnyű befogni őket, vagy találkozni velük: legtöbbször az erdő mélyén alszanak hangulatos rejtekhelyeken, virágból készült ruhácskáikban. Ezekkel az apró, kedves kis kertekkel viszont magunkhoz csábíthatjuk őket, és akkor teljesülnek a kívánságaink.

A tündérkert összeállításához bármilyen alap megfelelő: készíthetjük nagyobb cserépben, faládában, régi mosótálban. A hozzávalók: pici növények, apró kavicsok, homok, és valamilyen berendezés: apró bútorok, kertlakók. Léteznek külön erre létrehozott webáruházak, ahol fairy garden néven elképzelhetetlenül sokféle hozzávalót találunk. De nem kell rengeteg pénzt kiadni ahhoz, hogy csodás tündérkertet alkossunk: felhasználhatunk apró csigákat, kagylókat, ajándékboltokban olcsón kapható miniszobrokat. Készíthetünk bútorokat a tündérkertbe fából, gyufából, kartonból, vagy hajlíthatunk fémből is. Így lesz igazán egyedi az alkotás!

Arra kell figyelni, hogy a növényválasztás gondos legyen, különben hamar elburjánzik a kis kertecske. Apró, és eleve kicsire növő növényeket válasszunk,pl. kövirózsa, mohák, egyes fűszernövények. Azzal is szabályozhatjuk őket, hogy eleve apró cserepecskében, vagy műanyag pohárban ültetjük be őket a minikertbe, amit majd kövekkel takarunk. A gyerkőcök joghurtos dobozai ezen kívül arra is jók, hogy kis tavat, medencét tegyünk a kertbe. Érdemes előtte befesteni kék színű festékkel, mielőtt megtöltenénk vízzel, így mutatós lesz.

A szebbnél szebb miniatűr kertecskék kitalálásának csak a fantázia szab határt! Gyerekekkel is kitűnő elfoglaltság a tündérkert kialakítása, és ha szívvel készül, biztosan beköltöznek a várva várt tündérek – már csak kívánni kell, és figyelni, ahogy megvalósul három kívánság. 

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!