Menü

Manipulált megelőzés

Egészségünk megőrzésének kiemelkedően fontos eleme a megelőzés, amit ma már minden betegség esetén hangsúlyoznak, ám így ez is kiváló manipulációs eszközzé vált a gyógyszeripar kezében.

Mivel a gyógyszeripar lételeme a gyógyszerfogyasztás állandó serkentése, különböző módszereket vet be annak érdekében, hogy minél több embert gyógyszerszedésre motiváljon. Köztudott hogy a beteg emberek milyen fogékonyak, bármely gyógyulást ígérő megoldás iránt, főleg akkor, ha az ráadásul egyszerű és gyors módszernek tűnik, mint például egy pirula beszedése. Igen, egy beteg ember kiszolgáltatottabb, és könnyebben manipulálható, de ahogy egyre tudatosabbá válik a lakosság e téren, úgy igyekszik a gyógyszeripar is egyre több célcsoportot generálni. Mivel egy átlagos társadalomban a beteg emberek száma jóval alatta marad az egészséges polgárok számának, így adott a feladvány, hogyan lehet elérni a beteg embereken kívül az egészségeseket is, betegségtudatot keltve bennük és gyógyszerszedésre ösztönözni őket.

A feladvány kulcsszava pedig a megelőzés, mely normál esetben egy fontos része a tudatos életmódnak, de kicsit kifordítva a lényegét, ugyanúgy gyógyszerszedésre sarkallhat. Megelőzés címszó alatt ugyanis a gyógyszeripar már előre betegségtudatot kelt, az egészséges emberek felé is kiterjeszti a karját, a jövőbeli szenvedések elkerülése érdekében pedig számos gyógyszert kínál megelőzésképpen.

A folyamat persze ennél jóval szövevényesebb, és hétköznapi emberként nem is igazán láthatunk bele, de azért érdemes felfigyelnünk arra, hogy lassan az egész fizetőképes lakosság gyógyszert szed. Szedjük lelki bajainkra, mert nem tudjuk kezelni érzelmeinket, szedjük, ha boldogtalan az életünk, szedjük, hogy jól nézzünk ki, szedjük megelőzésképpen, akkor is, ha még nincsen panaszunk, és szedjük persze akkor is, amikor betegek vagyunk, akkor aztán főleg.

Igen, a megelőzés fontos, számos terepe lehet, mozgás, hobbi, meditáció, egészséges étrend és így tovább, na de egészségesen is gyógyszert szedni… 

Fotó:
pixabay.com

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.