Menü

Waze – a közösségi navigációs alkalmazás

Ha közösségi alkalmazásokra gondol, akkor elsősorban olyanok jutnak eszébe, mint a Facebook, vagy a Twitter. De tudta Ön, hogy akár egy navigációs applikáció is lehet „közösségi”? És mindez nem csak szórakozás: a Waze nevű alkalmazás előnyei éppen a közösségi mivolta által érvényesülnek.
 

A Waze ingyenesen letölthető Android, iOS, és Windows operációs rendszerű eszközökre is, csupán egy regisztráció szükséges hozzá. Ezután már indulhat is az útjára, a Waze segítségével pedig láthatja majd, hogy hol van dugó, lassú haladás az úton, rendőr, vagy traffipax. Még olyan részleteket is megtudhat, ha egy félrehúzódott autó áll az út szélén, vagy valamilyen veszély található az úttesten. Mindez nem egy központi rendszeren keresztül történik, hanem a felhasználók jelentik azt, amit látnak. Emiatt ez az alkalmazás több, mint egy szimpla GPS. Sokan még a mindennapos munkába járáshoz is bekapcsolják, hogy láthassák, hol milyen a forgalom, merre érdemes menniük. A közösségi működés lényege alapján minél többen használják, annál jobb, annál több és pontosabb, napra, vagyis inkább percre kész információt kaphatnak a használók. Az applikáció saját térkép-adatbázissal dolgozik, és a térképet is a felhasználók szerkesztik, jelenteni lehet az esetleges térképhibákat, változásokat.

Szerencsére a Waze felhasználói felülete is kellemes: többféle térkép grafikát, valamint kétféle (női és férfi) magyar hang választható. Általában három útvonal-opció közül kattinthat az Önnek szimpatikusra, de az alkalmazás alapból kiválasztja a legoptimálisabbat, ha valaki nem kíváncsi az alternatívákra. A Waze három közösségi fiókkal kapcsolható össze: a Facebook, Twitter, valamint Foursquare profillal is társítható. A Waze összegyűjti, hogy a fenti fiókoknál meglévő ismerősei közül kik használják szintén a Waze-t. Ha épp úton van, virtuálisan rájuk dudálhat.

Szintén a szórakozás és a felhasználói élmény javítását célzó lehetőség, hogy pontszámokat gyűjthet a megtett kilométerek, a leadott jelentések után, és ezzel szinteket érhet el. Ikont választhat a hangulatának megfelelően, ezt fogja látni a többi felhasználó a térképen, ugyanis követheti, hogy merre jár a többi „Wazer”. Az aktuális útvonalát pedig megoszthatja ismerőseivel: vége tehát a telefonálgatásnak, hogy merre jár éppen, mivel a megosztás után pontosan követhető a térképen.

Érdemes kipróbálni, bárhol a világban!

Fotó:
pixabay.com

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

Felnőtt társasjátékok II. avagy ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani?

Ki mondta, hogy csak a gyerekek szeretnek játszani? – tettem fel a kérdést az előző, felnőtt társasjátékokkal foglalkozó cikkemben. A folytatásban be is mutatok néhányat a legnépszerűbbek közül!

Aerob-anaerob edzés, melyik mi is pontosan?

Aerob és anaerob jelentése, az edzések közötti különbség. Sokszor hallani ezeket a kifejezéseket, de kevesen tudnák megmondani, pontosan, miről is van szó. Nézzük melyik mit takar.

Társasjátékok felnőtteknek

Ki mondta, hogy a felnőttek nem szeretnek játszani? Téves elképzelés, hogy a társasjáték a gyerekeknek való. Ha szétnézünk a piacon, bizony látni, milyen jópofa felnőtt társasjátékokra lehet bukkanni és milyen széles a paletta, akármilyen alkalomra is keresgélünk felnőtteknek való társasokat. Ötletes, kreatív, szórakoztató!

Alap dolgok a szépségünkért

Sokszor a legalapvetőbb dolgok elmulasztásával ártunk a legtöbbet szépségünknek. Bőrünk, hajunk, körmünk, arcunk szépségéhez, egészségéhez elég betartani néhány egyszerű aranyszabályt.