Az aztékok is algát használtak
- Dátum: 2014.06.10., 22:45
- alga, antioxidáns, C-vitamin, cukorbetegség, immunrendszer, sejt, szárított alga, szem, szuperélelmiszer, szupertáplálék, vérnyomás
Sok szó esett már az oldalon a szuperélelmiszerekről. Bármilyen furcsa, gyakorlatilag az alga is ide tartozik, a szupertáplálékok közé. Bár előbb jut róla eszünkbe az akvárium, vagy a kerti tó tisztításának fontossága, a gyógyító hatása nem elhanyagolható.
Ezt tudták már az aztékok és a maják is, akik még kalácsot is készítettek belőle. Ilyen recepttel inkább most nem szolgálunk, viszont a különleges hatásáról mindenképp érdemes pár szót ejteni. Kiváló hatással van a sejtekre, hiszen tisztítja, táplálja és védi azokat. Ez azt jelenti, hogy méregtelenít, vitalitással tölti fel a sejteket, tekintve hogy több, mint 4000 vitális anyagot tartalmaz, valamint megvédi a sejteket a szabadgyökök ellen. A legjobb hír, hogy semmilyen mellékhatása nincs. Így bátran javasolható olyan betegeknek, időseknek is, akik egyébként sokféle gyógyszert szednek. Manapság már a szárított alga kapszulák formájában is kapható, így nem kell megküzdenünk a furcsa ízével, és maradéktalanul élvezhetjük a pozitív hatásait. Amelyeket mi sem bizonyít jobban, mint hogy még a csernobili katasztrófában érintetteknek is algát adtak, hogy szervezetük regenerálódni tudjon, valamint védelmet szerezzen a káros hatásokkal szemben.
Érdekesség, hogy a felszívódása a legtöbb vitaminhoz képest sokkal jobb, fehérjékben gazdag, és antioxidáns hatása minden mással összehasonlíthatatlan: a C-vitaminnál kb. hatvanszor erősebb.
Gyógyító formulái révén hihetetlen mértékben erősíti az immunrendszert, véd a rák és szembetegségek ellen. Hozzájárul a vérnyomás, a vércukorszint stabilizálásához, csökkenti a stresszt, az alvászavarokat, valamint javítja az ízületi panaszokat. Főleg utóbbi miatt a természetes állatgyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Sportolóknak különösen javasolt a felsorolt pozitívumai miatt, hiszen teljesen természetes módon tudják energetizálni és feltölteni a szervezetet.
Az algás készítmények nem olcsóak, de vegyük figyelembe, hogy a forgalomban lévő vitaminok és táplálékkiegészítők nagy része mesterségesen előállított anyagokat tartalmaz, hiszen azok kevesebbe kerülnek, de hasznosulási arányuk sokkal rosszabb. Így ha összességében nézzük, akkor nem is olyan drága, ha egy olyan valóban hatásos készítményt választunk, mint például a szárított alga.
Fotó:
Pixabay.com
Ghí, a csodavaj

Hányféle vajat, zsiradékot ismersz? Vajon melyik a legegészségesebb? Hozok ehhez egy szuper alternatívát, a ghít.
Probiotikumok és probiotikus ételek

Megannyi oldalról halljuk, hogy mennyire fontos a probiotikumok, hogy jól érezzük magunkat, de vajon mik ezek és hogyan vigyük be a szervezetünkbe?
Gyümölcsök, amelyekről Európában alig hallunk

A trópusi finomságok felhozatala jóval gazdagabb annál, mint amit a hazai piacokon megszokhattunk. A mangó, a sárkánygyümölcs vagy a maracuja ugyan már széles körben ismert, de az esőerdők mélyén olyan különlegességek teremnek, amelyek Magyarországra szinte egyáltalán nem jutnak el. Ezek sokszor nemcsak ízükben, hanem kulturális jelentőségükben is egyediek.
Egy filléres csodaszer a konyhában – ez a szegfűszeg

Talán mindenki ismeri a szegfűszeget, főként a tél egyik illataként, pedig az apró kis fűszer egészségünk egyik őre lehet.
A mértékletes sörfogyasztás pozitív hatásai

A sört sokan csak frissítő italnak tartják, pedig a mértékletes fogyasztásnak számos meglepő egészségügyi előnye lehet. A vitamin- és ásványianyag-tartalomtól kezdve a szív- és csontvédelemig, sőt még a stresszoldásban is szerepet játszhat egy korsó sör – természetesen csak akkor, ha tudatosan és mértékkel fogyasztjuk.