Menü

Az aztékok is algát használtak

Sok szó esett már az oldalon a szuperélelmiszerekről. Bármilyen furcsa, gyakorlatilag az alga is ide tartozik, a szupertáplálékok közé. Bár előbb jut róla eszünkbe az akvárium, vagy a kerti tó tisztításának fontossága, a gyógyító hatása nem elhanyagolható.

Ezt tudták már az aztékok és a maják is, akik még kalácsot is készítettek belőle. Ilyen recepttel inkább most nem szolgálunk, viszont a különleges hatásáról mindenképp érdemes pár szót ejteni. Kiváló hatással van a sejtekre, hiszen tisztítja, táplálja és védi azokat. Ez azt jelenti, hogy méregtelenít, vitalitással tölti fel a sejteket, tekintve hogy több, mint 4000 vitális anyagot tartalmaz, valamint megvédi a sejteket a szabadgyökök ellen. A legjobb hír, hogy semmilyen mellékhatása nincs. Így bátran javasolható olyan betegeknek, időseknek is, akik egyébként sokféle gyógyszert szednek. Manapság már a szárított alga kapszulák formájában is kapható, így nem kell megküzdenünk a furcsa ízével, és maradéktalanul élvezhetjük a pozitív hatásait. Amelyeket mi sem bizonyít jobban, mint hogy még a csernobili katasztrófában érintetteknek is algát adtak, hogy szervezetük regenerálódni tudjon, valamint védelmet szerezzen a káros hatásokkal szemben.

Érdekesség, hogy a felszívódása a legtöbb vitaminhoz képest sokkal jobb, fehérjékben gazdag, és antioxidáns hatása minden mással összehasonlíthatatlan: a C-vitaminnál kb. hatvanszor erősebb.

Gyógyító formulái révén hihetetlen mértékben erősíti az immunrendszert, véd a rák és szembetegségek ellen. Hozzájárul a vérnyomás, a vércukorszint stabilizálásához, csökkenti a stresszt, az alvászavarokat, valamint javítja az ízületi panaszokat. Főleg utóbbi miatt a természetes állatgyógyászatban is előszeretettel alkalmazzák. Sportolóknak különösen javasolt a felsorolt pozitívumai miatt, hiszen teljesen természetes módon tudják energetizálni és feltölteni a szervezetet.

Az algás készítmények nem olcsóak, de vegyük figyelembe, hogy a forgalomban lévő vitaminok és táplálékkiegészítők nagy része mesterségesen előállított anyagokat tartalmaz, hiszen azok kevesebbe kerülnek, de hasznosulási arányuk sokkal rosszabb. Így ha összességében nézzük, akkor nem is olyan drága, ha egy olyan valóban hatásos készítményt választunk, mint például a szárított alga.

Fotó:
Pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!