Menü

Ízületi fájdalomra étkezési zselatin – ki hallott már ilyet!?

Az ízületi fájdalom szervezetünk vészjelzése. A munkahelyi ártalmak, a mozgásszegény életmód, a sok ülő testtartás és egészségtelen testhelyzetek miatt a testtartásért felelős izmok nem megfelelően működnek, így az ízületek sem tudják megfelelően a funkciójukat ellátni. Ha az ízületek és izmok kompenzálnak és elmozdulnak, kopás, idegbecsípődés később súlyosbodó esetben fájdalom lép fel.

Testünk csodálatos mozgó szerkezet, amely erős és rugalmas, így hosszú időn keresztül képes hihetetlen nagyságú terhelések elviselésére. Ám a hosszútávon jelentkező káros behatások később jelentkező maradandó károsodásokat is okozhatnak a mozgás-szervrendszerünkben. A szervezet által nyújtott vészjelzések - mint az ízületi fájdalom - arra figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben. Érdemes ezeket a jeleket komolyan venni.

Az ilyenkor szokásos gyógymódok általában mindenki által ismertek, úgymint masszázs, nyújtás, gyógyfürdők látogatása, vagy gyógyhatású krémekkel végzett bedörzsölés. Persze a valódi megoldás az izom- és csontrendszer helyes működésének és szimmetriájának, a helyes testtartásnak helyreállítása illetve megőrzése lenne.

Azonban ha a fájdalmas tünetek kezelésére gyors megoldás kell, itt egy új, és teljesen egyszerű, s legalább ennyire elképesztő módszer. Használhatóságát pedig azok tudják megállapítani igazán, akik már kipróbálták. Mindenesetre az egyik leghatásosabb és legolcsóbb módja az ízületi fájdalmak kezelésének. A megoldás a zselatin.

Az üzletekben vásárolható étkezési zselatint állati eredetű csontból készítik, ha otthon elkészítjük, mint tudjuk, bekocsonyásodik. Ízületeinkben a fájdalom akkor jelentkezik, ha az ízületet alkotó csontokban nincs elegendő mennyiségű kalcium, aminek következtében a csont ezt a létfontosságú elemet az ízületből vonja ki. Ám ha az ízületben kevés a kalcium, akkor ez fájdalom formájában jelentkezik. A kezeléshez készítsünk otthon magunknak ebből a kocsonyás anyagból, s remélhetőleg megtapasztaljuk a csillapító hatást.

Az elkészítéshez bármilyen étkezési zselatin alkalmas. Készítsünk egy adagot, majd hagyjuk kihűlni, ám mielőtt teljesen megszilárdulna még folyós állapotban kell a fájdalmas ízületre kenni és kb. 45 percet rajta hagyni. A bekent felület szinte az összes mennyiséget felszívja, a rászáradt vékony hártyát pedig simán le kell húzni. Ami esetleg megmarad, azt a hűtőben kell tartani és csak felhasználás előtt kell a kívánt adagot felmelegíteni. Érdemes kipróbálni, ha hat, akkor mindenképpen megéri!

Fotó:
pixabay.com

A szájvíz használata

A szájvíz alkalmazása ma már egy hétköznapi dolognak számít, míg régen csak akkor használtuk, ha felírta a fogorvos. Miért van ez és valójában mit tartalmaznak?

Andropauza – azaz a férfi változókor

Szinte mindenki tudja, mi az a menopauza, azaz a női változókor, azonban kevesebbet hallani a másik nem képviselőinél szintén természetes andropauzáról.

Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Körmeink betegségekről is árulkodhatnak, a különböző körömhibák ugyanis utalhatnak egészségügyi problémákra, ezért kell komolyan venni, ha körmünk töredezik, barázdás vagy foltos. Milyen betegségeket jeleznek a körmeink?

Tudnivalók a hátrahajló méhről

Sajnos máig köztudatban van az a nézet, hogy a hátrahajló méh megnehezíti a terhességet, vagy a baba kihordását. Önmagában azonban ez nem igaz: az elképzelés mára már elavult.

Karotinoidok az időskori panaszok ellen

A karotinoidok javítják az életminőséget és elodázzák az időskori panaszok megjelenését. A normál aerob anyagcsere során is keletkeznek szabadgyökök, de nem is ez a fő probléma, hiszen megvan a szerepük a szervezetben. A gond akkor kezdődik, amikor stressz hatására hirtelen túl nagy mennyiségben lesznek jelen és biológiai károsodásokat okoznak.