Menü

Erősítsd az immunrendszered – itt egy csodaszer!

Jön a lehűlés, ilyenkor könnyebb összeszedni bármilyen megfázásos betegséget, így különösen fontos, hogy megelőzzük az ezzel járó problémákat. De, ha már felütötte fejét valamilyen betegség, az is fontos, hogy mielőbb kilábaljunk belőle!

 A természetes, és mindenki számára elérhető anyagokból álló „csodakeverék” egyetlen adagja is elegendő ahhoz, hogy az immunrendszerünk talpra álljon, és szerencsésen átvészeljük ezt a fázós - meghűlős – náthás, kimerültségtől sújtott időszakot. Hogy mi a teendő? Készítsük el saját magunk, az említett betegségek legyőzéséhez szükséges keveréket! Az elixír nem tartalmaz mást, mint, fokhagymát, borsot, citromot és mézet, tehát mindent, ami szükséges ahhoz, hogy felülkerekedjünk a vírusok okozta betegségeken.

A fokhagymáról már régóta tudjuk, hogy sokkal erősebb, mint bármilyen antibiotikumos kezelés a vírusos betegségek elleni küzdelemben. A méznek, a citromnak és a vörös borsnak szintén megvannak azok az összetevői, melyek a gyógyítást segítik ezekben az estekben. Mindegyiknek a jótékony hatását egy elegyben egyesítve valóságos elixírt alkot, amely a legegyszerűbb náthától is megszabadít bennünket.

A recept egyszerű, az egésznek az elkészítési ideje maximum 5 perc, s nagyszerű hatással bír a szervezeted egészségére nézve.

Az összetevők a következők:

1 citrom, 1–2 gerezd fokhagyma, 1/8 teáskanálnyi vörös bors, 1 evőkanál méz.

Az elkészítése pedig:

Kettévágjuk a citromot, majd kicsavarjuk a citrom egyik feléből a levet. A megmaradt héjat később felhasználjuk. Ezután felaprítjuk a fokhagymát, majd hagyjuk így állni 10 percet. Az idő letelte után a hagymát beletesszük a citromlébe, a vörös borssal együtt, majd hozzáadjuk a mézet is, és az egészet alaposan összekeverjük. A végén visszaöntjük a kapott „masszát” a citrom héjába, ezután pedig mindenestől elfogyaszthatjuk!

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?