Menü

Mi volt a baj Erdeivel? Vallott a klubvezető

Több évnyi hallgatás után a SportKlubnak fejti ki először véleményét Madár egykori klubjának vezetője

Erdei Zsolt 2010-ben megszakította kapcsolatát korábbi klubjával, az Európában évekig egyeduralkodó Universum Box-Promotionnel. A nagyobb nevek reményében Amerikai felé vette az irányt, és tétlen éveiért korábbi munkáltatóját tette felelőssé.

Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok ökölvívó 2000. november 6-án kezdte profi pályafutását a hamburgi központú Universum Box-Promotion versenyzőjeként. 2010-ben azonban megszakította a kapcsolatot a klubbal. Hogy miért ment tönkre az együttműködés, arról eltér Erdei Zsolt és Klaus Peter Kohl, az Universum korábbi vezetőjének a véleménye. Madár, ahogy már a korábbi években többször is elmondta, a klubot okolja, amiért nem azt a karriert futotta be, amire képes lett volna.

Kohl azonban a bokszoló mohóságának számlájára írja az együttműködés kudarcát.

„Az igazi ok, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500.000 eurót ajánlottam, de ő 600.000-t akart, amit meg is kapott” – vallotta a klub volt vezetője, aki azt is elárulta: Madár később televíziós interjúkban letagadta magas összegű fizetését.

Erdeit többször érte az a vád, hogy túlságosan is biztosra ment, így az összecsapásait sokkal inkább a hatékonyság, mint a látványosság jellemezte. Miután a klub és az ökölvívó útjai elváltak egymástól, Zsolt nagy reményekkel ment Amerikába, de a korábbi hamburgi csillogás megkopott.

„Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet” – fejtette ki véleményét Kohl. „Csak hallottam a legutóbbi meccseiről, nem láttam őket, de hol tart most Erdei? Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott” – tette hozzá.

Forrás:
redlemon.hu

Fotó:
sxc.hu

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.

Gyerek edzőcipőben

Az nem kérdés, hogy minden gyereknek jót tesz, ha sportol valamit. Ha lehet, próbáljon ki többféle sportágat, hiszen így tud választani közülük. Hogy miért fontos többféle sportágat kipróbálni? Erre kerestük a válaszokat a cikkben.

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

Ugrókötelezés télen-nyáron

Hajlamosak vagyunk télen néhány plusz kilót felszedni, hiszen a vastag öltözék alatt úgysem látszik. A tavasz érkeztekor azonban fogjuk a fejünket, hogy a sztreccs trikók nem úgy állnak rajtunk, ahogy azt elképzeltük. Szerencsére télen is tehetünk valamit az ellen, hogy a tavasz beköszöntése ne csak aggódnivalót hozzon az életünkbe.