Menü

Házi praktikák - Gyümölcsfoltok eltávolítása

  • Dátum: 2013.06.14., 19:59

Végre itt a gyümölcsszezon, ami azt is jelenti, hogy néha előfordulnak balesetek, össze piszkolhatjuk magunkat, a ruhánkat a friss finomság levével. Ez a kisgyermekek esetében pedig hatványozottan igaz. Mit kell tenni a gyümölcsfoltok eltávolítása érdekében? Most eláruljuk, hogy járhatunk sikerrel a leggyorsabban.

Amennyiben fehér textílián esett csorba, akkor nagyon egyszerű dolgunk van, áztassuk be a ruhát hypos vízbe, de ne sokáig, ugyanis ez roncsolhatja az anyagot.
Színes ruha esetén a friss folt eltávolítható, ha citromlevet csepegtetünk rá, vagy egy éjszakára hideg tejbe áztatjuk. Mindkét eset után a megszokott módon, gondosan mossuk ki a ruhát.

Műszálas anyagú darabnál helyezzünk a pecsét alá valamilyen nedvszívó anyagot, mondjuk törölközőt, majd mártsunk bele citromlébe, vagy harminc százalékos ecetbe, vagy szalmiákszeszes vízbe egy pamut-, netán vattadarabkát. Ezzel dörzsöljük a felületet, aztán langyos vízzel öblítsük le. A selyem- és gyapjú anyagból is könnyen kijön a gyümölcs maradvány, de ebben az esetben csakis ecettel higított vizet alkalmazzunk, azzal oldhatjuk, vagy szívathatjuk fel a foltot.

Más módszert is alkalmazhatunk. Strapabíró, mosható textíliák esetén forrázással gyorsan kitisztíthatjuk a pecsétes ruhát. Helyezzük a holmit egy nagy edénybe, majd forrásban lévő vízzel néhányszor öblítsük le a foltot, aztán mossuk ki a szokásos módon. Régi folt esetében érdemes szalmiákszeszt alkalmazni. Ezt 1:10-es arányban hígítsuk vízzel, majd ezzel a vegyülettel dörzsöljük be az adott részt. Hagyjuk néhány percig állni, aztán a szokásos módon mossuk ki.

A kéz bőréről hígított ecettel, citromlével könnyűszerrel eltávolíthatók a gyümölcstisztításról árulkodó nyomok.

Fotó:
sxc.hu

A memória javítása természetes anyagokkal

Mindenkivel előfordult már, hogy „leblokkolt az agya”, például egy vizsgaidőszakban hiába próbálta felidézni a tanultakat, vagy fáradtság, túlhajszoltság miatt elfelejtette, hová tette a dolgokat, kivel mit beszélt meg, milyen tennivalókat kell intéznie, vagy nehezen emlékszik vissza a közelmúlt eseményeire. Időskorban is csökkenhet az agy kapacitása, a memória hatékonysága, de ez sem kell, hogy törvényszerű legyen.

Körömerősítő vitaminok természetes formában

A helytelen táplálkozás, a kimerültség, a stressz és a gyakran változó időjárás is befolyásolhatja a körmök kinézetét és egészséges fejlődését. Lakkok és tabletták formájában a körömerősítő vitamin szolgálhat segítségül, hogy táplálja és megerősítse a szerkezetét.

Így küzdd le az édesség utáni sóvárgást

Szinte mindenki tudja milyen, amikor megkívánunk valami édeset. Ez teljesen normális, azonban mi a helyzet azzal, amikor szinte sóvárgunk utána?

Elértem a kívánt testsúlyt, mi a teendő ezután?

Sokan azt gondolják a legnehezebb feladat a fogyókúra, hiszen rengeteg erőfeszítést kíván a plusz kilóktól való megszabadulás, azonban több figyelmet kellene fordítani a súly megtartásának mikéntjére is, hiszem egészen más viselkedésformát kíván egy fogyókúra és mást a súly megtartása.

A fogszuvasodás következményei

A fogainkat leggyakrabban érintő probléma a fogszuvasodás, nem véletlen, hogy tulajdonképpen népbetegségről beszélhetünk. Nem is csoda, hogy az idősebb korosztály mintegy fele teljesen fogatlan, de sok gyermek esetében is, már több maradó fog hiánya figyelhető meg.